Бойвики на ТОТ виховують з українських дітей «патріотів Росії»
Бойвики на ТОТ виховують з українських дітей «патріотів Росії»

Бойвики на ТОТ виховують з українських дітей «патріотів Росії»

На тимчасово окупованих територіях місцеві колаборанти почали активно залучати військових та “добровольців” російської армії для виховання українських дітей як "патриотів Росії". Так, за інформацією Центру національного спротиву, нещодавно бойовики угруповання “Дніпро” провели лекцію, присвячену війні, учням Новософіївської школи на тимчасово окупованій частині Херсонщині.

Такі “лекції” є далеко не поодинокими випадками, а радше вже системними заходами, повідомляють у ЦНС.

В інформації Центру також йдеться про те, що у школах на ТОТ нині основними предметами є російська мова та російська історія: "Діти цілими днями змушені вивчати подвиги дідів, що воювали, та великий руский “язик”. Про математику, фізику чи хімію інколи взагалі не йдеться, адже тут критично бракує кадрів для закладів освіти. Мова насамперед про вчителів старших класів та представників адміністрації навчальних закладів.  Усе тому, що більшість педагогів на окупованих територіях відмовляються співпрацювати з окупаційною владою".

Крім того, окупанти можуть ставити на посади директора школи чи заступника з навчальної частини колишніх лаборантів або ж навіть двірників.

У ЦНС закликали повідомляти інформацію про окупантів, колаборантів та російські війська на анонімний чат-бот за посиланням.

Фото: колаж з сайту ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом