Депутат Європарламенту закликав призупинити статус країни-кандидата для Грузії
Депутат Європарламенту закликав призупинити статус країни-кандидата для Грузії

Депутат Європарламенту закликав призупинити статус країни-кандидата для Грузії

Депутат Європарламенту Пятрас Ауштрявічюс закликав призупинити статус країни-кандидата на входження до ЄС для Грузії після того, як парламент країни прийняв у другому читанні законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу», що є прямою калькою російського закону про «іноагентів».

Як повідомляє Укрінформ, про це європейський депутат, представник політичної групи Renew Europe (Оновлення Європи), написав у соцмережі Х.

«Правляча партія Грузії«Грузинська мрія» провалила (тест - ред.) на дотримання статусу країни-кандидата, оскільки прийнятий закон про закордонний вплив є відступом від демократичних принципів», - написав Ауштрявічюс.

Він закликав Європейську комісію призупинити статус країни-кандидата та зменшити обсяг економічної допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, грузинський парламент у середу, 1 травня, схвалив закон «Про прозорість іноземного впливу» у другому читанні. За проголосували 83 депутати, проти – 23. Президент країни Саломе Зурабішвілі раніше пообіцяла накласти на документ вето, якщо він буде прийнятий у третьому читанні. Водночас правляча партія «Грузинська мрія» має достатню кількість голосів для подолання президентського вето.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн засудила застосування насильства проти учасників масових акцій протесту, невдоволених ухваленням закону про «іноземних агентів», та закликала владу Грузії прислухатися до цього «чіткого сигналу» щодо прагнення народу країни до свободи й демократії.

Теги по теме
Грузия Европарламент
Источник материала
Поделиться сюжетом