ДРГ росіян "рвуться" в одну з областей: людей просять евакуюватися
ДРГ росіян "рвуться" в одну з областей: людей просять евакуюватися

ДРГ росіян "рвуться" в одну з областей: людей просять евакуюватися

ЗСУ підготовлені та оснащені усім необхідним для виконання усіх завдань захисту української землі.

Існує висока імовірність прориву диверсійних груп російських загарбників у Сумську область. Мешканців прикордонних громад наполегливо просять евакуюватися у безпечні райони.

Як повідомив у вечірньому зверненні голова Сумської ОВА Володимир Артюх, Сумщині наразі загрожує не наступ окупантів, а атаки ДРГ.

Останнім часом активність ДРГ на цій ділянці кордону значно зросла, зазначив Артюх.

"Сьогодні, 2 травня, на кордоні з Сумською областю наступальних угрупувань ворога не зафіксовано. Існує висока імовірність застосування противником диверсійних груп. Активність їхніх застосувань останнім часом значно збільшилась", - сказав Артюх.

Мешканців, особливо родин з дітьми, просять виїхати у пункти евакуації.

"Небезпека у прикордонних громадах для мешканців, які залишилися і не виїхали під час евакуації, досить висока. Треба виїжджати. Для цього всі необхідні транспортні засоби, приміщення, які вас приймуть, підготовлені", - зауважив голова ОВА.

Комендантська година на Великдень у Сумській області не скасовується.

Наступ Росії 2024

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов прогнозує, що РФ може піти в наступ на фронті найближчими місяцями. За його словами, дати відсіч ворогові без військової допомоги союзників Україні буде "катастрофічно важко".

Військовий експерт, полковник запасу СБУ Михайло Притула вважає, щоокупанти можуть піти в новий наступ. Багато хто не виключає просування в напрямку Харкова. Постійні обстріли можуть вказувати на підготовку росіян.

Військовий експерт Михайло Самусь заявив, що РФ готує новий наступ на травень-червень, оскільки збирає резерв із контрактників.

Вас також можуть зацікавити новини:

Источник материала
Поделиться сюжетом