20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Словаччина не має нічого спільного з війною в Україні – Фіцо
Словаччина не має нічого спільного з війною в Україні – Фіцо

Словаччина не має нічого спільного з війною в Україні – Фіцо

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо відмовився відправляти словацьких солдатів в Україну. Про це повідомляє Aktuality.

Під час години запитань до уряду, у відповідь на заяви президента Франції Еммануеля Макрона, Фіцо виключив відправку словацьких солдатів в Україну.

«Україна не є членом НАТО. Словаччина не має нічого спільного з війною в Україні, і я посилаю дуже чіткий сигнал всій Словаччині, що незалежно від того, хто нас про щось просить, нога словацького солдата не перетне словацько-український кордон», – підсумував він.

Щодо заяви президента Франції, Фіцо зазначив, що це має бути двосторонньою справою. «Суверенні висловлювання суверенних політиків є суто справою Франції, а не Словаччини», – додав він.

Як зазначив прем'єр Словаччини, заяви про відправлення іноземних військ до України є «кроком до третьої світової війни».

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо виступив проти вступу України в НАТО. Він також висловився про перспективу примирення з Росією після війни. Натомість Фіцо заявив, що його країна бажає Україні якнайшвидшого членства у ЄС.

Раніше Фіцо заявляв, що війна Росії почалася «з розгулу українських неонацистів». За його словами, військове вторгнення в Україну з боку РФ також полягає в тому, щоб «ввести Росію в оману, що НАТО не розширюватиметься далі на схід». Також словацький прем'єр схарактеризував можливе членство України в НАТО як хорошу основу «до початку Третьої світової війни».

До слова, міністр оборони Словаччини вважає, що Україні потрібні мирні переговори з РФ. За його словами, зараз ситуація на фронті заморожена. Враховуючи нинішній стан військового конфлікту, потрібно починати говорити про мирні переговори. До цього мають бути залучені лідери Євросоюзу та США.

Источник материала
Поделиться сюжетом