Як ЗСУ можуть протидіяти хімічній зброї, яку застосовує Росія
Як ЗСУ можуть протидіяти хімічній зброї, яку застосовує Росія

Як ЗСУ можуть протидіяти хімічній зброї, яку застосовує Росія

Хлорпікринові боєприпаси в Росії офіційно вважаються знищеними, але їх ворог використовує проти українських військових ще з 2014 року. Заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь розповів 24 Каналу про єдиний спосіб протидії хімічній зброї.

Як протидіяти хімічній зброї

Держдепартамент США запровадив нові санкції щодо Москви,аби збільшити для країни-агресора витрати, пов'язані із зовнішньою агресією та внутрішніми репресіями.

"Російські війська постійно застосовують будь-які заборонені методи. Окупанти плювали на міжнародне право – це відомий факт", – зауважив Самусь.

Протидіяти хімічній зброї можна лише одним способом – максимально забезпечувати захист бійців та знищувати ворога, тобто не давати можливість її застосовувати.

Я б не дуже сподівався на вплив міжнародних організацій чи навіть наших партнерів,
– додав заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння.

Реакція Росії

У Росії оперативно відреагували на звинувачення США щодо застосування російськими військовими в Україні хімічної зброї.

Рупор Кремля Дмітрій Пєсков назвав такі звинувачення "голослівними й нічим не підкріпленими". Крім того, він цинічно заявив, що нібито Росія була і залишається прихильною до своїх зобовʼязань з міжнародного права у згаданій галузі.

З цього приводу також висловився посол Росії у США Анатолій Антонов. За його словами, Вашингтон вдався до "абсолютно одіозних та нічим не підкріплених звинувачень на адресу Росії у використанні хімічної зброї".

"Сполучені Штати намагаються залякати наших партнерів, зокрема Китай, прагнучи перекрити канали нормального зовнішньоторговельного співробітництва. Знову мітять по вітчизняних високотехнологічних, транспортних, енергетичних компаніях, бажаючи "вибити" з ринків конкурентів", – виправдовується російський посол.

Росіяни використовують хімічну зброю проти бійців ЗСУ

  • Напередодні видання Telegraf провело розслідування та виявило, що окупанти застосовують проти української армії хімічну зброю. Наші військові розповідають, що майже на кожну позицію на ділянці фронту у районі Часового Яру росіяни кидали по одній – дві газові гранати на день.
  • Так, через численність українських військ росіянам було важко атакувати звичайною артилерією чи безпілотниками, тому вони використали газ.
  • Російські війська використовують цинічний спосіб для виявлення українських бійців – атакують позиції забороненою хімічною зброєю. Проте такі дії росіян свідчать лише про одне – ворогу не вистачає сил.
Теги по теме
Украина – Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом