"Європа не знає, що таке фосфорні бомби". Jerry Heil та alyona alyona показали свій вогняний номер на Євробаченні 2024 і спровокували дискусію
"Європа не знає, що таке фосфорні бомби". Jerry Heil та alyona alyona показали свій вогняний номер на Євробаченні 2024 і спровокували дискусію

"Європа не знає, що таке фосфорні бомби". Jerry Heil та alyona alyona показали свій вогняний номер на Євробаченні 2024 і спровокували дискусію

Співачки Jerry Heil та alyona alyona, які представлятимуть Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2024 у першому півфіналі, що відбудеться вже у вівторок, 7 травня, продемонстрували частину з їхньої другої репетиції, що створило фурор для єврофанів. Над постановкою працювала одна з найвідоміших режисерок світу Таня Муіньо, тому достатньо було лише довершити образи та номер після першої репетиції і от, співачки вже показали частину кінцевого результату публіці.

Вони пояснили в інтерв'ю Billboard, що їхня пісня та виступ, перш за все, зображує війну та боротьбу з ворогом. "Війна – це частина нашої пісні. Ми не можемо це розділити. Пісня створювалася під ударами і під тривогою. Іноді нам здається, що війна – це ніщо, тому що вона стала частиною нашого життя. Але підсвідомо ми завжди в стресі. І покидаючи країну відчуваєш більше стресу, ніж повернутися сюди", – пояснила Jerry Heil.

Ймовірно, саме тому на кадрах другої репетиції можна помітити фосфорні бомби на екранах, які ніби падають на українців, яких, своєю чергою, зобразила Jerry Heil, вибираючись на гору. Однак, українські глядачі, вважають, що європейці навряд зрозуміють, що означають усі символи, які в номер вклали співачки, тому просять від них офіційного тлумачення та допрацювання номера.

У своєму Facebook журналістка Мар'яна П'єцух поділилася своєю думкою щодо виступу: "На фоні бачу фосфорні бомби. Так розумію, що це вони і є? Головне, щоб донесли європейцям, що це не салют, тобто задум, який хотіли донести, донесли ще якось додатково. Бо не певна, що всім тут ввижатимуться фосфорні бомби, бо хто взагалі з очевидних причин про них знає. Хотілось би знизу домалювати багатоповерхові будинки для стороннього розуміння апокаліпсиса, але, ймовірно, правила не дозволяють".

У коментарях її одні єврофани підтримали, а інші поставили під сумнів, чи взагалі зрозуміють номер європейці:

  • "На салют воно не виглядає, але хто не бачив, як летить фосфор, то може й не здогадатись".
  • "Мені 100% виглядає як обстріл".
  • "Глядачі Євробачення, напевно, дивились менше відео наших обстрілів, з очевидних причин, тому навряд чи одразу проасоціюють".
  • "Якщо не асоціація з фосфорними, то точно з вогнем, чи то від снарядів, як поле бою. На салют зовсім не схоже".
  • "Ти права, але має бути офіційне тлумачення від пресслужби, а не здогадки. Європа не знає, що таке фосфорні бомби".
  • "Думаю, це про мистецтво і про емпатію. Якщо у людини вона присутня, то Ukraine поряд з цією візуалізацією дасть потрібний ефект".

Сам номер сповнений символізмами що на сцені, що в образах. Співачки у бекстейджі першої репетиції розповіли, що їхні костюми є відсилкою, зокрема, до князівської доби.

"Який символізм ви для себе знайшли в тому, що у нас такі князівські прикраси, кольчуга тих часів, дивіться, який рукав у Яни заниканий, плече металеве таке. Збруя [ред. – обладунок]. Меч [у волоссі] усі побачили?" – сказала alyona alyona.

Варто зазначити, що перші кадри із репетицій опублікували й на офіційному YouTube-каналі Євробачення. Серед добірки перший учасників єврофани відокремлюють виступ представниць України, як один із найкращих.

Про задум пісні alyona alyona розповіла так: "Ми говоримо про людей, які живуть, можливо, не ідеальним життям і роблять деякі помилки, але врешті-решт вони виявляють доброту. Якщо об’єднати доброту і любов, можна виграти війну. Ви можете змінити світ. Можна залишити щось дітям і дітям дітей. Це важливо".

Раніше OBOZ.UA повідомляв, де і коли дивитися два півфінали та гранд-фінал Євробачення-2024. Україна виступатиме в першому півфіналі під пʼятим номером.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом