Канал Кропачова відновив мовлення на супутнику
Канал Кропачова відновив мовлення на супутнику

Канал Кропачова відновив мовлення на супутнику

На супутнику канал не мовив з весни 2022 року.

Телеканал «Tак TV» з 1 травня розпочав мовлення на супутнику Астра 4А. Як розказала у коментарі «Детектор медіа» генеральна продюсерка каналу Ольга Гіржева канал також має намір відновити мовлення у цифрі.

«У процесі запуску телеканалу ми планували розпочати трансляцію під брендом Ukraine World News (UWN) у загальнонаціональному ефірі Т2, але вирішили відкласти початок мовлення під цим брендом через рішення РНБО про єдину інформаційну політику та залишили в ефірі телемарафон «Єдині новини». Паралельно ми працювали на YouTube-платформі та продовжували шукати оптимальний формат мовлення. Наразі це канал загальної аудиторії і ми вирішили відновити трансляцію на супутнику», - розказала Ольга.

За її словами, паралельно компанія намагається у Національній раді з питань телебачення та радіомовлення переоформити  бренд на UWN.

«Крім нашої готовності до старту маємо ще, відповідно до чинного законодавства у сфері медіа, обов’язок здійснювати мовлення на супутнику, що ми і робимо», - додала генпродюсерка.

Також Ольга Гіржева розказала про плани відновити мовлення у цифрі: «Зараз, у глядачів є можливість дивитися нас на Megogo, Sweet.Tv та інших подібних платформах. Маємо надію, що в найближчому майбутньому ми зможем вийти і на «цифрі», і на Т2, а також всюди, де є наш глядач».

Віталій Кропачов, власник газового, вугільного, машинобудівного та інших бізнесів. 2022 року він купив ліцензію на цифрове мовлення 4 каналу, а також компанію «Ера продакшн».

Віталій Кропачов ще у 2019 році купив канал «Так TV» у співвласника «Коледжу преси та телебачення» Гліба Головченка. Цей канал має супутникову ліцензію, чинну з 2019 року, оформлену на компанію ТОВ «Так ТВ центр плюс».

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом