Киргизстан не рекомендує своїм громадянам їздити у Росію
Киргизстан не рекомендує своїм громадянам їздити у Росію

Киргизстан не рекомендує своїм громадянам їздити у Росію

Міністерство закордонних справ Киргизстану рекомендувало громадянам на деякий час утриматися від поїздок до Росії.

Про це повідомляється на сайті МЗС Киргизстану, передає Укрінформ.

«Міністерство знову рекомендує співгромадянам, які не мають вагомих підстав для виїзду до Російської Федерації, тимчасово утриматися від поїздки на її територію до зняття раніше введених додаткових заходів безпеки та режиму посиленого контролю пропуску через державний кордон, а за необхідності виїзду завчасно перевірити наявність обмежень на в'їзд до Російської Федерації», - йдеться у заяві.

У МЗС зазначили, що рекомендацію було надано у зв'язку з появою інформації в ЗМІ про масову відмову громадянам Киргизстану у в'їзді до РФ. Водночас у відомстві стверджують, що інформація про масові відмови не підтверджується по дипломатичній лінії.

Як повідомляв Укрінформ, раніше МЗС Республіки Таджикистан закликалогромадян країни на деякий час відмовитись від поїздок до Росії.

Після теракту у концертному залі "Крокус Сіті Хол" у Підмосков'ї, у причетності до якого російська влада підозрює громадян Таджикистану, у РФ загострилися ксенофобські настрої щодо мігрантів.

26 квітня таджицьке МЗС викликало російського посла Семена Григор'єва і висловило йому стурбованість через масові відмови у в'їзді до Росії громадянам Таджикистану. Цьому передували повідомлення в ЗМІ про те, що на КПП «Сагарчин» на кордоні Росії та Казахстану застрягли сотні таджицьких громадян, оскільки їх не впускають у РФ.

Громадяни Таджикистану також скаржилися на допити і перевірки на кордоні. За їхніми словами, прикордонники посилались на технічний збій, але без черги через кордон пропускали дітей до 14 років і дорослих віком за 60.

Теги по теме
Россия МИД Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом