19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Макрон не виключає відправлення військ в Україну, якщо РФ прорве лінію фронту
Макрон не виключає відправлення військ в Україну, якщо РФ прорве лінію фронту

Макрон не виключає відправлення військ в Україну, якщо РФ прорве лінію фронту

Президент Франції Емманюель Макрон сказав, що не змінив свою думку про введення західних військ в Україну, та вважає такий підхід правильним. За його словами, у разі прориву лінії фронту РФ і запиту України варто про це замислитись. Про це він заявив в інтерв’ю The Economist.

На питання інтерв’юера про те, чи президент Франції далі тримається своїх слів про можливість введення військ союзників в Україну, Макрон відповів ствердно:

- Як я і сказав, я нічого не виключаю, тому що ми маємо справу з тим, хто нічого не виключає. Ми, безсумнівно, проявили надмірну нерішучість, окреслюючи межі нашої реакції тому, у кого вже немає "червоних ліній" і хто є агресором, - сказав Макрон.

Він наполягає, що ненадання супротивнику повного розуміння, яких дій можна очікувати або точно не варто очікувати, також є інструментом стримування. Макрон зауважив, що Франція у нещодавній історії мала досвід військових інтервенцій, зокрема в Африці для протидії тероризму – на запит відповідних суверенних держав.

- Якби росіяни прорвали фронт і якби було прохання України – а зараз це не так – ми б легітимно поставили собі таке запитання. Тож я думаю, що виключати такий сценарій – це б означало, що ми не вивчили уроки останніх двох років, - сказав Макрон.

  • У березні президент Франції Еммануель Макрон в черговий раз наголосив, що не виключає можливого введення військ в Україну. Проте французький лідер сказав в розмові з журналістом TF 1 Info, що «не впевнений» у тому, що це буде
  • 12 березня Володимир Зеленський заявив, що поки Україна стоїть, французька армія залишатиметься на території Франції.  Звертаючись до французьких медіа, український президент наголосив, що «ваші діти тут помирати не будуть». 
Теги по теме
Эммануэль Макрон
Источник материала
Поделиться сюжетом