На ОАЕ посилили тиск через співпрацю з Росією в обхід санкцій
На ОАЕ посилили тиск через співпрацю з Росією в обхід санкцій

На ОАЕ посилили тиск через співпрацю з Росією в обхід санкцій

Тиск на ОАЕ

Чиновники з США та ЄС відвідали ОАЕ минулого тижня аби скоординувати жорсткіші зусилля щодо запобігання потраплянню підсанкційних товарів до Росії.

Зокрема, під час низки окремих зустрічей вони попросили поділитися детальною торговою інформацією про експорт до Росії і реекспорт товарів, які мають як цивільне, так і військове призначення.

Представник Державного департаменту США повідомив, що делегація з його країни відвідала Емірати в рамках триваючого діалогу щодо постачання товарів, особливо подвійного призначення, які Росія може використати у воєнних цілях.

Занепокоєння Заходу викликає те, що компанії в ОАЕ беруть участь в експорті комп'ютерних чипів, електроніки, техніки та інших санкційних товарів до Росії,
– повідомив він у ЗМІ.

ОАЕ знову запевнили, що минулорічні дані про те, що були введені заходи експортного контролю, які забороняють експорт санкційних товарів досі актуальні. Проте жодних доказів цьому вони так і не надали.

Один із представників ОАЕ заявив, що Абу-Дабі має чіткий і надійний процес роботи з суб'єктами, що потрапили під санкції. Ніби-то його застосували проти кількох компаній з початку війни.

Источник материала
Поделиться сюжетом