На Тернопільщині судитимуть лікарку з ВЛК, яка підробила медичний висновок
На Тернопільщині судитимуть лікарку з ВЛК, яка підробила медичний висновок

На Тернопільщині судитимуть лікарку з ВЛК, яка підробила медичний висновок

До трьох років обмеження волі загрожує фігурантці за внесення неправдивих відомостей в картку обстеження військовозобовязаного для відстрочки від призову. Слідчі Головного управління Національної поліції в Тернопільській області інкримінують обвинувачуваній службове підроблення.

Підозрювана – завідувачка терапевтичного відділу, представник територіальної позаштатної військово-лікарської комісії при Тернопільському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що вона внесла неправдиві відомості у картку обстеження військовозобов’язаного для відстрочки від призову. Допомагав завідувачці у справі  лікар-терапевт, який оформив документи про тимчасову непридатність до військової служби, зазначивши у медичному висновку неправдивий діагноз.

Незаконні дії фігурантів викрили оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки спільно із працівниками Департаменту контррозвідки Служби безпеки України.

Процесуальне керівництво здійснювала Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони у Західному регіоні.

Зібравши достатньо доказів, кримінальне провадження щодо завідувачки терапевтичного відділу за ч. 2 ст. 28  ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України слідчі скерували до суду.

Справу щодо спільника фігурантки поліцейські невдовзі також передадуть на розгляд суду.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом