Нічим збивати "Кинджали": експерт назвав регіони, по яким стрілятиме РФ на Великдень
Нічим збивати "Кинджали": експерт назвав регіони, по яким стрілятиме РФ на Великдень

Нічим збивати "Кинджали": експерт назвав регіони, по яким стрілятиме РФ на Великдень

Ворог обиратиме певні типи цілей, а не нищитиме все підряд. Зокрема, на Великдень ЗС РФ може зосередитись на об'єктах інфраструктури та прикордонних областях.

Росія не має достатньої кількості ракети різних типів, щоб без обмежень обстрілювати територію України, у тому числі — на Великдень. Але для того, щоб здійснити провокацію на Великодні свята, ракет у росіян вистачить. Про те, які регіони та які об'єкти опиняться під найбільшою загрозою 4-5 травня, військовий експерт Владислав Селезньов розповів на порталі "Обозреватель".

Селезньов нагадав, що ЗСУ на сьогодні мають замало можливостей для збиття ракет "Кинджал" та балістики ЗС РФ. Проблема лишається навіть при надходженні пакета військової допомоги США з ракетами для ЗРК Patriot, які знешкоджують вказані загрози. У росіян ресурси також не безмежні, тому вони накопичують сили, щоб у обраний день вдарити по українцях.

"Наш ворог, певною мірою, є символіст і, скоріш за все, буде постійно здійснювати ракетно-дронові атаки, як тільки збере відповідну кількість ресурсів для реалізації цих місій", — сказав він.

Експерт погодився, що "Кинджали" можуть дістати до західних областей України. Однак ресурсів все ж мало, тому будуть зосереджуватись лише на деяких регіонах та цілях. Селезньов перелічив, де зростають загрози ударів на Великдень:

  • об'єкти критичної інфраструктури;
  • прикордонні території — Чернігівщина, Сумщина, Харківщина;
  • прифронтові території — Херсонщина, Запоріжжя, Донеччина, Луганщина.

Зі слів експерта, росіяни намагаються здобути хоча б якийсь успіх, поки очікують надходження американської допомоги. Саме тому слід очікувати нових провокацій у день свят.

"Противник буде здійснювати ракетно-дронові атаки, бо чітко розуміє, що за рахунок масованого застосування ракет та дронів він може досягти ну бодай якихось успіхів", — заявив Селезньов.

Зазначимо, можливість обстрілу на Великдень прокоментував речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш. Зі слів офіцера, не варто довіряти заявам про перемир'я на дні свят, оскільки на запевнення росіян покладатись не має змісту. Сили оборони готові дати відсіч у випадку повітряного удару, який "цілком може бути" 5 травня, — заявив Євлаш. Під час великодніх свят у 2023 році про аналогічну загрозу попереджав тодішній речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат.

Нагадуємо, ЗС РФ ледь не щодня обстрілює Одесу. Наприклад, вдень 29 квітня ворог вдарив балістичною ракетою по будинку "Палац Гарі Поттера": загинуло п'ятеро осіб, серед них — проректор місцевого університету і друг ексрегіонала Сергія Ківалова. Інший удар відбувся в ніч на 2 травня. Російська ракета повністю спалила склад "Нової пошти", — повідомили представники компанії.

Теги по теме
Россия война Обстрел
Источник материала
Поделиться сюжетом