Олена врятувала тисячі життів, а ніні сама потребує допомоги
Олена врятувала тисячі життів, а ніні сама потребує допомоги

Олена врятувала тисячі життів, а ніні сама потребує допомоги

Відома лікарка - онколог Олена Шмига просить українців допомогти їй побачити перемогу.

Онколог Олена Шмига з 30-річним стажем все своє свідоме життя присвятила лікуванню людей від раку, багато років працювала в Головному військовому шпиталі МОУ. Та онкологія не обійшла і її саму - вісім років тому в неї діагностували рак молочної залози, вже й одразу на 4 стадії.

"Сім років я старанно лікувалась, мій рак теж поводився досить пристойно - ми досягли згоди. Але через рік після повномасштабного вторгнення в мене - як і в багатьох моїх пацієнтів - на тлі стресу почалося прогресування. Тому за останній рік я перенесла операцію, променеву терапію, хіміотерапію, гормонотерапію, радіохірургію на хребці, гормонотерапію другої лінії і знову хіміотерапію - тобто, все можливе. Але попри всі зусилля, за останні два місяці на черговій лінії терапії моє захворювання не тільки не вгамувалось, а стрімко спрогресувало. Тепер у мене вражена метастазами вся печінка і велика кількість кісток. Я страждаю від хронічного болю. Якщо не отримати успішного лікування - рахунок іде на місяці. На зараз Європейським Товариством Медичної Онкології (ESMO) для терапії саме такого типу раку молочної залози, як у мене, затверджено новий препарат, який демонструє хороші результати. В Україні цей препарат ще не зареєстрований і придбати його можна тільки за кордоном", - розповідає Олена.

Весь цей час Олена лікувалась в Україні і продовжувала допомагати долати захворювання своїм пацієнтам, попри свою хворобу і стан. "Від початку вторгнення і до листопада 2023 р була єдиним клінічним онкологом в нашій лікарні. Але тепер сама потребую допомоги. Поїхати на лікування за кордон для мене зараз не варіант, оскільки загальною практикою інших країн є виконання всіх обстежень пацієнту наново, що може зайняти до двох місяців, а я не маю цього часу. Тож лишається купувати препарат за кордоном за власний кошт і лікуватись в Україні. Один курс лікування коштує до 20 тис дол. З першим курсом наші друзі і колеги вже допомогли, тому я змогла розпочати хіміотерапію 24.04.24. І тепер - вперше за всі роки, що хворію - я звертаюсь до вас. Ви можете допомогти спробувати врятувати моє життя - буквально - і разом з вами побачити перемогу. Поки що планується три курси з наступною контрольною томографією. Якщо спрацює - потрібно буде продовжувати. Але до цього ще треба дожити. Буду вдячна за будь-який донат і репост", просить лікарнка.

Допомогти можна за посиланнями: 

https://www.privat24.ua/send/16hiy

https://send.monobank.ua/jar/6THTR978w9

PayPal: zhuk@itum.com.ua

Источник материала
Поделиться сюжетом