PornHub зареєструвався платником податків в Україні, — Гетманцев
PornHub зареєструвався платником податків в Україні, — Гетманцев

PornHub зареєструвався платником податків в Україні, — Гетманцев

За словами голови податкового комітету, за три перші місяці 2024 року сервіс OnlyFans поповнив бюджет на 700 тисяч доларів.

Один із найпопулярніших у світі порносайтів PornHub відтепер сплачуватиме до українського бюджету податок на додану вартість, оскільки зареєструвався в Україні як постачальник електронних послуг. Про це повідомив голова комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Дякую PornHub за повагу до наших податкових законів! Компанія, якій належить сервіс PornHub, врешті зареєструвалася платником ПДВ, як постачальник електронних послуг", — зазначив Гетманцев.

Він уточнив, що зараз триває компанія з декларування особами-нерезидентами, які здійснюють операції з постачання електронних послуг фізичним особам.

"В першому кварталі 2024 року маємо плюс 17 нових платників", — додав Гетманцев.

Голова комітету також повідомив, що чотири найбільші платники ПДВ з цифрових послуг задекларували та сплатили понад 2 млрд гривень ще до настання граничного строку.

Мова йде про:

  • Google;
  • Apple;
  • META platforms;
  • Valve corporation.

Крім того, Гетманцев зазначив, що сервіс підписки на платний контент OnlyFans за перші три місяці 2024 року поповнив бюджет на 700 тисяч доларів.

Нагадаємо, у грудні 2023 року Данило Гетманцев заявив, що компанія, яка оперує сайтом PornHub, ухиляється від реєстрації, у звʼязку з чим до неї був застосований штраф в розмірі 5543 доларів США.

8 квітня Державна податкова служба пояснила, що деяким підприємцям дозволили не сплачувати податок з доходу фізичних осіб (ПДФО), єдиний податок та єдиний соціальний внесок. Таке право є у фізичних осіб-підприємців (ФОП) першої та другої груп без найманих працівників, які потрапили під мобілізацію під час дії воєнного стану.

Источник материала
Поделиться сюжетом