Секретний підводний дрон американців показали наживо
Секретний підводний дрон американців показали наживо

Секретний підводний дрон американців показали наживо

Управління перспективних дослідницьких проектів Міністерства оборони США (DARPA) опублікувало нові зображення дрону Manta Ray. Фото зроблено під час підводних випробувань робочого прототипу. За даними TWZ, вони проходили біля узбережжя Південної Каліфорнії у лютому та березні 2024 року.

Розробкою Manta Ray займається американська військово-промислова компанія Northrop Grumman. Величезний підводний планер призначений до виконання підводних місій без участі людини. Назва дрона відсилає до однойменного вигляду скатів, на яких апарат схожий своїм зовнішнім виглядом.

Технічні характеристики секретного підводного апарату не розголошуються. Джерело пише, що Manta Ray може пересуватися на великі відстані та довго працювати без підзарядки. Ключова частина його функціонування пов’язана з додаванням енергозберігаючих технологій, що дозволяють переходити в режим зниженого енергоспоживання.

Конструкція Manta Ray відрізняється модульною збіркою. Це дозволяє перевозити дрон частинами і швидко збирати на місці запуску. За даними DARPA, нещодавні випробування підводного дрона «продемонстрували його гідродинамічні характеристики в морі, включаючи операції під водою з використанням усіх режимів руху та кермового керування апарату: плавучості, гребних гвинтів та поверхонь керування».

Источник материала
Поделиться сюжетом