Синоптики попередили про пожежну небезпеку на території Київщини: відомо подробиці
Синоптики попередили про пожежну небезпеку на території Київщини: відомо подробиці

Синоптики попередили про пожежну небезпеку на території Київщини: відомо подробиці

Синоптики попередили про пожежну небезпеку на території Київської області 3 травня. Погодні умови сприятимуть підвищеній ймовірності виникнення та розповсюдження вогню в екосистемах.

Про це повідомили в пресслужбі Українського гідрометцентру. Мешканців регіону закликали бути обережними.

"Прогноз пожежної небезпеки на 3 травня. Погодні умови сприятимуть підвищеній ймовірності виникнення та розповсюдження пожеж в екосистемах, при наявності джерел займання (відкритого вогню)", – йдеться в повідомленні.

У пресслужбі Київської міської військової адміністрації нагадали, що протягом пожежонебезпечного періоду забороняється розводити багаття у лісі та лісопосадках.

Крім того, не можна заїжджати автомобілем до лісу, палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники або недопалки, залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я, а також створювати смітники та спалювати відходи;

Нагадаємо, березень 2024 року посів 12 місце в рейтингу найтепліших від початку спостережень. Середньомісячна температура повітря вища від кліматичної норми на 2,3°С, а наприкінці місяця зафіксували два рекорди.

Як повідомляв OBOZ.UA, календарна зима 2023-2024 років стала третьою у рейтингу найтепліших у Києві з 1881 року. Протягом трьох місяців було зафіксовано 14 температурних рекордів.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом