Скільки Росія виробляє ракет на місяць для ударів по Україні
Скільки Росія виробляє ракет на місяць для ударів по Україні

Скільки Росія виробляє ракет на місяць для ударів по Україні

Досить довгий час середній показник виробництва Х-101 був на рівні 2 ракети на добу.

Цікава інформація до роздумів від ГУР МО України...

Згідно з даними ГУР МО України, ракетний потенціал Росії та виробництво являє собою:

Звичайно, без даних по Х-101 повнота інформації, скажімо так, не повна. До того ж, у списку не згадують Х-47М2 "Кинджал", 9М723 і Х-22/32, при тому, що їх набагато частіше застосовують, ніж ті ж самі 3М22 "Циркон".

Але на себе звертає показник виробництва Х-101, а саме - 70 ракет на місяць. Досить довгий час середній показник виробництва Х-101 був на рівні 2 ракети на добу. І під кінець першого півріччя 2024 року він продовжує залишатися в цих межах без змін, що свідчить про відсутність у РОВ можливостей суттєво нарощувати виробництво навіть наймасовіших ракет.

Рік тому, 1 травня, я писав в одній зі своїх заміток про добове накопичення РОВ 2-5 ракет, основною складовою в якому були саме Х-101/555. По суті, за рік у цьому плані у росіян нічого не змінилося.

Стагнуючий прогрес...

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Источник материала
Поделиться сюжетом