​«Слуга» Клочко отримав підозру в незаконному збагаченні на 11 млн грн
​«Слуга» Клочко отримав підозру в незаконному збагаченні на 11 млн грн

​«Слуга» Клочко отримав підозру в незаконному збагаченні на 11 млн грн

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру в незаконному збагаченні народному депутату від «Слуги Народу» Андрію Клочку. Про це повідомляє пресслужба Центру протидії корупції. 

Як зазначається, нардеп був фігурантом розслідування @bihusinfo, після якого НАБУ і САП розпочали кримінальне провадження.

«За даними слідства, у 2020-2021 роках депутат набув у власність активи загальною вартістю 25 млн грн – 5 квартир у Києві, 3 земельні ділянки на Київщині, 2 нежитлові приміщення, а також автомобілі Tesla та Mersedes-Benz.

Переважну частину набутого майна депутат оформив на близьких родичів, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі.  Як це часто буває, ані офіційного доходу та заощаджень його та дружини за цей період, ані доходів його родичів не було достатньо для придбання цього майна», – йдеться у повідомленні.

Різниця між вартістю придбаного майна та коштів нардепа становить 11 млн грн. Ця сума і згадана у підозрі.

Раніше повідомлялося, що народний депутат України від фракції «Слуга народу» Андрій Клочко не вніс в декларацію за 2020 рік інформацію про свою пожертву на користь політичної партії. За підсумками перевірки, НАЗК встановило, що депутат не вніс у декларацію інформацію про свої витрати на підтримку політичної партії ‒ 1,4 млн грн, які він здійснив 28 серпня 2020 року.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны