Спокійного життя не буде: чого панічно бояться любителі Путіна в Криму
Спокійного життя не буде: чого панічно бояться любителі Путіна в Криму

Спокійного життя не буде: чого панічно бояться любителі Путіна в Криму

Політтехнолог Борис Тизенгаузен розповів 24 Каналу, що в Криму є багато проросійських місцевих жителів. Також після анексії на півострів приїхало майже 800 тисяч росіян. Всі вони зараз дуже стурбовані.

Бетонна "скрєпа"

Росія почала інформаційно впливати на Крим дуже давно – майже одразу після здобуття незалежності України. В ті часи будувались "квартали Лужкова" (колишнього мера Москви – 24 Канал) у Севастополі для російських військовослужбовців.

Була така програма, за словами політтехнолога, коли той, хто служив на Чорноморському флоті виходив на пенсію, одразу отримував квартиру. З'являлись цілі мікрорайони, де жили російських військових, які були служили чи вийшли на пенсію зі своїми сім'ями.

Звичайно там була максимально "ватна" атмосфера. Ці любителі Путіна були щасливі, коли він анексував Крим. Саме вони зараз найбільше розчаровані,
– зазначив він.

Хоч в Криму "накачують" певний рівень патріотизму, кажуть, що українські сили до півострова "не дійдуть".

Проте з кожним постачанням далекобійного озброєння, зокрема, балістичних ракет ATACMS, які летять набагато швидше крилатих ракет Storm Shadow, посмішки з облич любителів "руского міра" зникають,
– підкреслив Тизенгаузен.

Вони вже давно звикли до сирен, до прильотів в центр Севастополя – в штаб Чорноморського флоту, в бухти.

Зараз у них істерика з приводу того, що Україна знищує системи ППО, щоб здійснити якусь неймовірну атаку на Крим. Можливо так воно і буде. Тому настрої там сумний. Вони думали, що коли Крим без жодного пострілу було анексовано, буде спокійне життя. А зараз виявляється, що західною зброєю можна бити по окупованих територіях, при цьому найбільше військових цілей – в Криму,
– каже він.

Тому в Криму зараз розуміють, за словами політтехнолога, що зброя, яку Україні постачають партнери – ракети ATACMS, Storm Shadow, SCALP, винищувачі F-16 – полетить насамперед на півострів.

"Щодо долі Кримського мосту, то цього року ця конструкція, бетонна "скрєпа", якою Путін там нібито прикріпив Крим до території Росії, перестане функціонувати. Просто так вона не зникне, тому що для цього потрібна колосальна кількість вибухівки, ракет. Однак "очікування смерті гірше за саму смерть", так само постійне очікування – знищать міст чи не знищать – також страшне", – відзначив Борис Тизенгаузен.

Яка ситуація в окупованому Криму

  • В кількох містах на півострові 28 квітня пролунали вибухи. Їх чули в Джанкої та в Євпаторії. Росіяни пояснили їх "роботою ППО".
  • Згодом росіяни повідомили, що було атаковано російські ППО. Понад 10 вибухів пролунало в Раздольненському районі, який розташований поруч з Джанкойським на півночі Криму. Також були чутні вибухи в самому Джанкої та районі.
  • Російські ЗМІ повідомили, що на мисі Тарханкут були обстріляні ракетами ATACMS підрозділи ППО окупантів.
  • Крім того, постійний представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув на подальшу долю Кримського мосту. Він опублікував допис, у якому перерахував 6 основних типів мостів. До кожного з них додав відповідну ілюстрацію. Однак замість конструкції Кримського мосту залишив пусте місце. Цей допис розлютив росіян, які припустили, що Кислиця натякає на те, що нібито готується "напад на Кримський міст".
Теги по теме
Крым
Источник материала
Поделиться сюжетом