Спроба підпалу синагоги у Варшаві: поліція затримала підлітка
Спроба підпалу синагоги у Варшаві: поліція затримала підлітка

Спроба підпалу синагоги у Варшаві: поліція затримала підлітка

Польська поліція затримала у Варшаві 16-річного громадянина Польщі за спробу підпалу за допомогою «коктейлів Молотова» найстарішої діючої синагоги у польській столиці.

Про це повідомили в МВС Польщі, передає кореспондент Укрінформу.

«Поліція затримала підозрюваного у спробі підпалу синагоги у Варшаві», - повідомив у мережі X заступник глави МВС Польщі Чеслав Мрочек.

У варшавській поліції уточнили, що поліцейські спільно з Агенцією внутрішньої безпеки країни затримали у цій справі 16-річного хлопця, який має польське громадянство.

Під час брифінгу для ЗМІ в четвер речник варшавської поліції Роберт Шумята зазначив, що наразі підозрюваний нічого не повідомив про мотиви своїх дій і чи його хтось закликав до цього. Поліція готує документи до прокуратури. Хлопцеві, який зараз перебуває у відділку поліції для неповнолітніх, загрожує до 10 років ув’язнення.

Заступник глави МЗС Польщі Анджей Шейна в ефірі Польського радіо заявив у четвер, що такого роду дії шкодять польській дипломатії і позиції Польщі на міжнародній арені.

Як повідомлялося, у середу вранці єврейська громада Варшави повідомила про спробу підпалу синагоги Ножиків - найстарішої діючої синагоги у польській столиці.

Реагуючи на це, глава МЗС Польщінатякнув, що за цими діями можуть стояти ті ж особи, які були причетні торік у листопаді до малювання зірок Давида на будинках євреїв у Парижі. Тоді французька поліція виявила російський слід у цих актах вандалізму. Його метою була дестабілізація ситуації у Франції у контексті зростання антисемітських настроїв у країні через війну Ізраїлю з ХАМАСом.

Посольство США в Польщі також рішуче засудило напад на синагогу Ножиків у Варшаві.

Фото: PAP

Теги по теме
полиция Польща
Источник материала
Поделиться сюжетом