США засудили насильство щодо мирних протестів у Грузії
США засудили насильство щодо мирних протестів у Грузії

США засудили насильство щодо мирних протестів у Грузії

США засудили законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу», який у другому читанні ухвалив парламент Грузії, а також насильство, яке влада застосовує проти учасників акцій протесту у Тбілісі.

Як передає Укрінформ, відповідне повідомлення оприлюднив речник Держдепу Метью Міллер.

«Цей закон та антизахідна риторика «Грузинської мрії» поставили Грузію на небезпечну траєкторію. Заяви та дії уряду Грузіїнесумісні з демократичними цінностями, що лежать в основі членства в ЄС та НАТО, і тим самим ставлять під загрозу шлях Грузії до євроатлантичної інтеграції. Коментарі, які неправильно характеризують іноземну допомогу Грузії, яку ми надавали протягом 32 років для зміцнення економіки Грузії, демократії та здатності стримувати російську агресію, фундаментально підривають міцні відносини, які ми встановили з урядом та народом Грузії», - йдеться у повідомленні.

Далі у заяві керівника пресслужби зовнішньополітичного відомства США висловлюється підтримка грузинському народу та «його права бути почутим»:

«Ми засуджуємо застосування насильства проти мирних протестів, зокрема проти журналістів, які висвітлюють демонстрації. Використання сили для придушення мирних зборів та свободи слова є неприйнятним, і ми закликаємо владу дозволити учасникам ненасильницької акції продовжувати здійснювати своє право на свободу вираження поглядів», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, грузинський парламент у середу, 1 травня, схвалив закон «Про прозорість іноземного впливу» у другому читанні. За проголосували 83 депутати, проти – 23. Президент країни Саломе Зурабішвілі пообіцяла накласти на документ вето, якщо він буде прийнятий у третьому читанні. Водночас правляча партія «Грузинська мрія» має достатню кількість голосів для подолання президентського вето.

Фото: NewsGeorgia

Теги по теме
США Протест Грузия
Источник материала
Поделиться сюжетом