Суд над кінопродюсером Вайнштейном перенесли на осінь. Справу переглядатимуть
Суд над кінопродюсером Вайнштейном перенесли на осінь. Справу переглядатимуть

Суд над кінопродюсером Вайнштейном перенесли на осінь. Справу переглядатимуть

Кінопродюсер Гарві Вайнштейн, засуджений за зґвалтування, восени знову постане перед судом, після того як виграв апеляцію щодо неналежного ведення судового процесу. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ВВС. 

Минулого тижня апеляційний суд штату Нью-Йорк постановив, що суддя, який розглядає справу колишнього голлівудського магната, допустив помилку, коли дозволив давати свідчення жінкам, які висунули звинувачення щодо Вайнштейна, за які йому ніколи не висували звинувачень.

Суддя ухвалив, що повторний судовий розгляд справи Вайнштейна розпочнеться «після свята Дня праці 2 вересня».

На судове засіданні Вайнштейна привезли в інвалідному візку, він усміхався і махав своїй команді.

Помічник окружного прокурора Ніколь Блюмберг повідомила, що одна з жертв Вайнштейна також була присутня на засіданні.

Журі присяжних, до якого увійшли сім чоловіків і п’ять жінок, в кінці лютого після тривалого обговорення визнало Вайнштейна винним в сексуальному насильстві стосовно Хейлі та Манн. Він був визнаний невинним у двох випадках зґвалтування, за якими йому загрожувало довічне тюремне ув’язнення.

Звинувачення щодо Вайнштейна ґрунтувалися здебільшого на свідченнях Хейлі та Манн. На судовому процесі виступили й інші жінки. Вони заявили, що були зґвалтовані Вайнштейном, проте їхні свідчення не могли бути внесені в основні матеріали справи через закінчення терміну давності.

Источник материала
Поделиться сюжетом