Священик витратив $40 000 на ігри Candy Crush та Pokеmon Go: що з ним сталося
Священик витратив $40 000 на ігри Candy Crush та Pokеmon Go: що з ним сталося

Священик витратив $40 000 на ігри Candy Crush та Pokеmon Go: що з ним сталося

Преподобному Лоуренсу Козаку було пред'явлено обвинувачення минулого тижня. Після внесення застави в розмірі 250 000 доларів його відпустили з-під варти.

51-річний католицький священик Лоуренс Козак зі США використовував церковну кредитну картку для того, щоб здійснювати покупки в мобільних іграх Candy Crush і Mario Kart. Подробиці історії передає сайт Kotaku.

Лоуренс Козак звинувачується в розтраті парафіяльних коштів. У період з вересня 2019 року по липень 2022 року він витратив 41 879 доларів США на мобільні ігри Candy Crush, Mario Kart Tour, Pokémon Go і Cash Frenzy, а також різні ігрові автомати та ігри, де необхідно шукати предмети. Крім церковних коштів він розтратив і власні на суму 10 600 доларів.

Слідчі у його справі кажуть, що про витрати стало відомо 2022 року, коли бухгалтер, який працює в церкві в Поттстауні, штат Пенсільванія, виявив величезну кількість транзакцій, здійснених за допомогою ідентифікатора Apple ID, що належить Лоуренсу. Церковні кошти також було використано для купівлі товарів із використанням облікового запису Amazon, зареєстрованого на Козака — священик придбав планшет Fire і дитячий рюкзак для хрещениці.

Лоуренс Козак заперечував, що свідомо використовував парафіяльну кредитну карту, стверджуючи, що і його особиста банківська карта, і парафіяльна були пов'язані з його iPhone. За його версією, церковну картку використовували для оплати послуг авторизованих потокових сервісів і програмного забезпечення Microsoft Office, але визнав, що, можливо, використовував її для купівлі ігрових предметів. Він додав, що покупки були зроблені для для "посилення" і отримання переваги в різних іграх, а не через азарт.

Важливо В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми (інфографіка)

Козака відправили в адміністративну відпустку в листопаді 2022 року. Його заступник у парафії Сент-Томас-Мор повідомив поліції у 2023 році, що отримав лист від Лоуренса. У конверті був і чек на 8000 доларів як відшкодування парафії. У написаному від руки листі йшлося: "Мені дуже шкода, що я зробив цю помилку, яка стала для вас джерелом стресу".

Козаку було пред'явлено обвинувачення минулого тижня. Після внесення застави в розмірі 250 000 доларів його відпустили з-під варти.

Раніше ми писали, що в Steam проводять перший фестиваль російських ігор GFR. На сайті платформи з іграми можна побачити спеціальний блок, де розміщені роботи розробників з держави-агресора. При цьому ще взимку онлайн-сервіс вносили до списку заборонених.

Теги по теме
Деньги
Источник материала
Поделиться сюжетом