У Львові відкрили виставку полотен, на яких регіони України представлені в жіночих образах
У Львові відкрили виставку полотен, на яких регіони України представлені в жіночих образах

У Львові відкрили виставку полотен, на яких регіони України представлені в жіночих образах

У Національному музеї у Львові відкрили виставку полотен «Україна крізь віки». Художник Володимир Козюк зобразив українські регіони в жіночих образах.

Про це повідомляє Львівська обласна адміністрація, передає Укрінформ.

«Що ми хотіли показати цим проєктом? Україну, її місця сили, давніх храмів, та, найголовніше, ми хотіли показати образ української жінки. За кожною жінкою на картині зображені зруйновані будинки. Тобто нас обстрілюють, нас вражають ракетами, але ми стоїмо. Україна – це подвиг кожної людини на передовій і кожного, хто допомагає в тилу», – наголосив куратор виставкового проєкту народний художник України Володимир Козюк.

В експозиції представили сім картин, які уособлюють регіони України, зокрема центральні землі, південно-східний та північно-східний регіони, Поділля, Таврію, Галичину й Карпатський край.

Козюк виношував ідею створення проєкту 30 років і задля цього вчився живопису. Втілювати у життя цей проєкт художнику допомагала команда, до якої увійшли викладачка образотворчого мистецтва Одеської державної академії будівництва та архітектури Євгенія Божко, а також її студентки – Ольга Тяжелова та Валерія Кузьменко.

В Національному музеї у Львові відкрили виставку «Україна крізь віки» / Фото: пресслужба Львівської ОВА

Оглянути виставкуможна до 14 травня.

За словами організаторів виставкового проєкту, незабаром картини представлять у Страсбурзі.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові відкрили виставку старовинних галицьких плащаниць, що їх віднайшов у різних куточках Львівщини отець Севастьян Дмитрух, та 17 кованих хрестів Олега Боньковського.

Теги по теме
Украина Львов
Источник материала
Поделиться сюжетом