У Польщі відзначають День державного прапора
У Польщі відзначають День державного прапора

У Польщі відзначають День державного прапора

У Польщі 2 травня відзначається День державного прапора, а також День польської діаспори.

З цієї нагоди свої дописи в соцмережах розмістили президент Польщі Анджей Дуда і глава уряду РП Дональд Туск, передає Укрінформ.

“2 травня ми відзначаємо День прапора Республіки Польща. Ми пишаємося нашою історією, а те, що об’єднує всі покоління поляків – це наші національні символи. У ці травневі святкові дні гуртуймося навколо біло-червоного!”, - написав у соцмережі X Дуда.

Своєю чергою Туск розмістив такий допис: “Хто має біло-червоне серце (серце у біло-червоних тонах є символом Громадянської коаліції Туска – ред.), той ніколи не вивісить білого прапора”.

Дуда у четвер бере участь у Варшаві в урочистостях з нагоди Дня державного прапора.

Як відомо, святкування Дня прапора запроваджено у Польщі в 2004 році. Це свято передує Дню Конституції (3 травня). Цього дня біло-червоні прапори вивішуються на вулицях, приватних будинках, громадському транспорті тощо.

Водночас відзначення Дня польської діаспори бере свій початок в Польщі з 2002 року. Таким чином вшановують представники польської діаспори, які зробили внесок у відновлення незалежності Польщі та її розвиток. Як оцінюється, за межами Польщі проживає 20 млн представників польської діаспори.

Теги по теме
Польща
Источник материала
Поделиться сюжетом