У родині Андрія Білецького сталося горе
У родині Андрія Білецького сталося горе

У родині Андрія Білецького сталося горе

У родині засновника та першого командира полку «Азов» сталося горе. Від тяжкої хвороби померла його мама, Олена Анатоліївна. Про це повідомила кохана Білецького, журналістка Тетяна Даниленко

Олена Анатоліївна була найсильнішою і найбільш вольовою жінкою з усіх, кого я знаю, зазначила журналістка.

Батьки Андрія Білецького, обоє інженери електронно-обчислювальних машин, спортсмени. Баскетболістка і легкоатлет. У 90-их на заводах припинили платити і щоб прогодувати сімʼю, Олена Анатоліївна пішла в бізнес. Останній з яких – піцерію – продала, коли режим Януковича кинув Андрія за ґрати. 

«Мама Білецького ходила на всі суди над харківськими націоналістами і зібрала цілий жорсткий диск процесуальних порушень, які вказували на те, що справа над «Патріотом України» була замовною і політично мотивованою», – розповіла Даниленко. 

Перший день вторгнення Олена Анатоліївна зустріла на операційному столі – перед війною їй діагностували рак.

Як патріотка Харкова Олена Анатоліївна хотіла лікуватися тільки там, ніяких закордонів: «не хочу, щоб мій син думав, де на це взяти гроші, нехай ліпше шукає на хлопців». Проте рідним вдалося вмовити її лікуватися у Києві. 

«У перші місяці вторгнення, коли припинилася вся логістика, в її клініці почали закінчуватися медикаменти, їжа, медтехніка… Лікарі та персонал реально жили біля пацієнтів. Олена Анатоліївна настільки з ними здружилася, що лікарі приїхали до неї на похорон»,  – розповіла Даниленко.

«Останні два місяці вона жила на силі волі, щоб ще раз побачитися із сином. Останні години вона трималася, щоб не померти на його очах», – додала Даниленко. 

Олена Анатоліївна Білецька
фото Facebook Тетяни Даниленко

Олена Анатоліївна зробила все від себе залежне, щоб перемогти хворобу. Лікарі також зробили можливе й неможливе. Рак фактично було подолано, але сил на життя не лишилося.  

Источник материала
Поделиться сюжетом