У столиці Естонії відкрили виставку українських художників Добровольських
У столиці Естонії відкрили виставку українських художників Добровольських

У столиці Естонії відкрили виставку українських художників Добровольських

У Галереї дизайну й архітектури у Таллінні відкрили виставку картин відомих українських митців Дмитра Добровольського та Ніни Добровольської (Nina DoShe ART) «The Bright Side of the Soul».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці посольства України в Естонії.

За повідомленням, на виставці представлені їхні роботи, створені в різних країнах світу, зокрема в Україні, Естонії, Франції, Великій Британії, Іспанії, Греції та Бразилії. Митці поділилися своїм яскравим баченням і позитивним поглядом на життя, які вони несуть у своєму українському дусі.

«У цей складний для України час позитивне та яскраве мистецтво Дмитра та Ніни дарує надію на світле майбутнє та віру в перемогу України», – зауважили у диппредставництві.

Виставку «Світлий бік душі» відкрив посол України в Естонській Республіці Максим Кононенко.

«Нам всім сьогодні конче потрібна така терапія. Україні та українцям, які торують свій шлях крізь темряву російської агресії і жахи війни. Естонії та естонцям, які роблять все, щоб їх країна та їх регіон, не опинились у сірій зоні російського впливу. Нарешті, світові, який заглядає у багрову безодню світової війни та взаємного гарантованого знищення. На цьому фоні лише мистецтво має достатню силу, що підтримати, допомогти і запобігти», – зазначив він у своїй промові.

Нагадаємо, в Естонській академії музики і театру в Таллінні за участі українських, британських та естонських артистів відбувся благодійний концерт класичної музики «Crossing Cultures» («Перетин культур»).

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Теги по теме
Эстония
Источник материала
Поделиться сюжетом