У Вінниці програмою «Муніципальне житло» скористалися 28 переселенців
У Вінниці програмою «Муніципальне житло» скористалися 28 переселенців

У Вінниці програмою «Муніципальне житло» скористалися 28 переселенців

У Вінниці можливістю отримати власне помешкання за міською програмою «Муніципальне житло» з початку повномасштабного вторгнення скористалися 28 внутрішньо переміщених осіб.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Вінницькій міській раді.

«Міська рада ще 2022 року розширила перелік категорій осіб, які можуть взяти участь у програмі «Муніципальне житло», включивши до нього ВПО. І з початку повномасштабного вторгнення такою можливістю скористалися 28 переселенців», - повідомили у міськраді.

Зазначається, що програма «Муніципальне житло» дає можливість особам з числа ВПО придбати квартиру за власні або кредитні кошти, але за цінами, нижчими від ринкових.

Програма «Муніципальне житло» у Вінницідіє вже дванадцятий рік, вона передбачає будівництво житла за цінами, нижчими від ринкових, для працівників бюджетної сфери – вчителів, лікарів, соціальних працівників, учасників АТО та ООС та інших.

Як повідомлялось, наразі у Вінницькій області мешкають 150,13 тис. осіб, які мають статус внутрішньо переміщеної особи. Левова частка ВПО проживає у приватному секторі. Крім того, є й офіційно затверджений перелік місць тимчасового проживання, який складається з 59 приміщень. У них розміщені 2228 внутрішньо переміщених осіб. Наразі на Вінниччині потребують надання житлового приміщення з фондів житла для тимчасового проживання 387 внутрішньо переміщених осіб.

Теги по теме
Винница
Источник материала
Поделиться сюжетом