Україна не може виграти війну на полі бою: в ГУР зробили несподівану заяву
Україна не може виграти війну на полі бою: в ГУР зробили несподівану заяву

Україна не може виграти війну на полі бою: в ГУР зробили несподівану заяву

Обидві сторони можуть зіткнутися з нестачею зброї, але якщо нічого не зміниться в інших аспектах, Україна "закінчиться" першою, сказав Валим Скібіцький.

Україна не зможе перемогти у війні лише на полі бою. Навіть якщо ЗСУ змогли б відтіснити російські війська до кордонів 1991 року, це не завершило б війну. Про це заявив представник ГУР МО України Вадим Скибіцький в інтерв'ю The Economist.

За його словами, війни такого роду можуть закінчитися лише договорами. Обидві сторони намагаються зайняти "вигідну позицію" перед потенційними переговорами.

"Змістовні переговори можуть розпочатися не раніше другої половини 2025 року. До того часу Росія зіткнеться з серйозними "зустрічними вітрами". Обидві сторони можуть врешті-решт зіткнутися з нестачею зброї. Але якщо нічого не зміниться в інших аспектах, Україна "закінчиться" першою", - йдеться у матеріалі.

Скибіцький зауважив, що російські військові потужності можуть досягти плато на початку 2026 року через нестачу матеріалів та інженерів.

Представник ГУР вважає, що найбільш невизначеним фактором війни є Європа. Якщо сусіди України не зможуть збільшити виробництво оборонної продукції для допомоги Україні, вони також опиняться під загрозою з боку Росії.

Скибіцький наголосив, що хоробрість і самопожертва України дали Європі час на підготовку, зменшивши загрозу від російських військ. Тепер питання в тому, чи буде Європа готова продовжувати підтримувати Україну. щоб залишити країну у грі.

"Ми будемо продовжувати боротися. У нас немає вибору. Ми хочемо жити. Але результат війни... залежить не лише від нас", - додав представник ГУР.

Новина доповнюється...

Источник материала
Поделиться сюжетом