Важко, але цілком реально: як пенсіонеру збільшити свої виплати на понад 50%
Важко, але цілком реально: як пенсіонеру збільшити свої виплати на понад 50%

Важко, але цілком реально: як пенсіонеру збільшити свої виплати на понад 50%

Чимало українців незадоволені розміром виплат після виходу на заслужений відпочинок. Але не всі знають, що є шанс збільшити свою пенсію на понад 50%. Однак зробити це не так просто. Про це йдеться у матеріалах ПФУ.

Українські пенсіонери рідко можуть похвалитися гідними виплатами й в цьому головний мінус пенсійної системи, що діє. Проте, деякі громадяни можуть суттєво вплинути на розмір своєї пенсії.

ПФУ. Фото: скрін youtube

Так, особи, які після досягнення 60 років вирішили продовжити працювати та оформити пенсію пізніше, можуть збільшити свій страховий стаж і водночас свої пенсії.

У ПФУ зазначають, що на 0,5% збільшиться основний розмір пенсії за кожний повний місяць стажу, якщо відстрочити вихід на заслужений місяць терміном до 60 місяців. Якщо ж відстрочка буде більшою за 60 місяців, то розмір підвищення складе 0,75% за кожен повний місяць стажу.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Тобто якщо людина почекає з виходом на пенсію рік, то основний розмір пенсії збільшиться на 6%. Якщо залишитись на роботі на 6 років, то підвищення становитиме до 54%.

Зазначається, що людина має поінформувати органи ПФУ про рішення вийти на пенсію пізніше, інакше її можуть автоматично призначити.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, шукати іншу роботу чи голодувати на старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери залишаться без виплат? Через одну просту "помилки" українці можуть позбавити себе допомоги.

Источник материала
Поделиться сюжетом