З ПП стягнули до бюджету ₴4,3 млн.несплачених податків
З ПП стягнули до бюджету ₴4,3 млн.несплачених податків

З ПП стягнули до бюджету ₴4,3 млн.несплачених податків

Прокурори Київської обласної прокуратури повідомили про підозру директору приватного підприємства за фактами ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 212 КК України).

Розслідуванням встановлено, що службова особа одного з найбільших в Україні імпортерів та ритейлерів автозапчастин здійснював документальне оформлення безтоварних операцій з надання послуг складського зберігання сільськогосподарської продукції. Чоловік вів господарську діяльність з підприємством, яке фактично не мало можливостей надавати такі послуги.

Надалі підозрюваний подав звітну документацію, де штучно занизив податкові зобов’язання, що призвело до ненадходження до бюджету 4,3 млн грн.

Завдяки вжитим заходам у ході досудового розслідування підприємство в повному обсязі відшкодувало до бюджету вказані збитки.

Матеріали досудового розслідування направлено до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку із повним відшкодуванням збитків.

Досудове розслідування здійснювалося детективами ТУ БЕБ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київська обласна прокуратура

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом