"Будь-які домовленості не діють": у Повітряних силах оцінили можливість російських атак на Великдень
"Будь-які домовленості не діють": у Повітряних силах оцінили можливість російських атак на Великдень

"Будь-які домовленості не діють": у Повітряних силах оцінили можливість російських атак на Великдень

В Україні допускають ймовірність чи атаки "Шахедів", ракетного чи навіть комбінованого масованого обстрілу з боку РФ на Великдень. Свято припадає на неділю, 5 травня.

Про підступність ворога нагадав спікер Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону. Він наголосив, що загроза ворожих повітряних нападів для України є постійною.

"Як ми бачили вже неодноразово, будь-які повідомлення про так звані мирні домовленості, тимчасові перемир’я з російської сторони не дотримуються. Тому ми не можемо виключати те, що підлий підступний ворог може зіпсувати людям свято", – зазначив представник ПС.

Він запевнив, що захисники неба завжди готові до відбиття подібних загроз. Водночас закликав українців бути уважними завжди – на Великдень, загалом у святкові та будні дні. Зокрема, слідкувати за сповіщеннями про повітряну тривогу й повідомленнями ПС ЗСУ щодо того, яка саме загроза з повітря існує та для яких міст.

"Останнім часом Росія дещо виключила зі свого списку засобів нападу "Шахеди" (хоча цієї ночі застосувала два). Ми бачимо, що ворог більше атакує балістичними ракетами й крилатими типу Х-59", – підсумував Євлаш.

Відомо, що вранці 2 травня сили ППО збили російську крилату ракету повітряного базування Х-59 у Миколаївській області. Від уламків постраждала транспортна інфраструктура регіону.

Як повідомляв OBOZ.UA, країна-агресор Росія посилила ракетні удари по Одеси, застосовуючи переважно балістичне озброєння. Зокрема, 29 квітня окупанти "Іскандером-М" із касетною бойовою частиною вбили шістьох мешканців, а ввечері 1 травня знову використали балістику, вдаривши по сортувальному депо Нової пошти й поранивши людей.

Спікер Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук наголосив, що в південних регіонах країни дуже складно збивати балістичні ракети, тому ворог робить ставку саме на такий вид терору.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом