Дуда призначив нових командувачів польської армії
Дуда призначив нових командувачів польської армії

Дуда призначив нових командувачів польської армії

Президент Польщі призначив нового генерального командувача ЗС Польщі та командувача військ тероборони Польщі.

Про це президент РП Анджей Дуда оголосив під час державних урочистостей у День Конституції, передає кореспондент Укрінформу.

Дуда призначив генерала Марека Соколовського на посаду генерального командувача ЗС Польщі, а генерала Кшиштофа Станьчика – на посаду командувача військ тероборони Польщі.

Виступаючи під час державних святкових заходів, президент РП зазначив, що напередодні він подав до Сейму країни законопроєкт щодо дій органів державної влади у випадку зовнішньої загрози для безпеки країни. Він зауважив, що Польщі потрібні нові процедури, які дозволятимуть швидко реагувати у випадку загроз. Польський лідер також зазначив, що зараз готується нова стратегія національної безпеки Польщі, яка враховує усі обставини, досвід і події в аспекті стратегічних рішень у сфері нацбезпеки.

Під час виступу на Замковій площі Дуда підкреслив, що сьогодні Польща повинна захищати свою незалежність, оскільки “відродився російський імперіалізм”.

“Ненажерлива потвора, дракон, який неодноразово в історії хотів нас знищити, зараз хоче це зробити з українським народом, його територією і країною”,- підкреслив Дуда.

Він подякував польському народові за допомогу і підтримку України й українців. Польський лідер підкреслив, що вірить: Польща візьме участь у відбудові в майбутньому вільної і суверенної України.

День Конституції – національне свято на честь ухвалення 233 років тому, 3 травня 1791 року, першої Конституції Речі Посполитої.

Свої привітання Польщі з Днем Конституції направляють представники влади різних країн.

Зокрема, посол України в Польщі Василь Зварич у Фейсбуці висловив найкращі побажання Польщі та польському народу з нагоди Дня Конституції 3 травня.

“Цей маніфест свободи є важливою сторінкою в історії наших народів. Культивуймо українсько-польське братерство на основі спільної спадщини та спільних європейських цінностей! Зміцнюймо далі силу нашої єдності і партнерства в умовах російської агресії проти України та всього вільного світу! Разом ми - сильні і непереможні!”, - написав Зварич.

Перша Конституція Речі Посполитої була ухвалена Сеймом 3 травня 1791 року. Її вважають однією з найстаріших у Європі. Втім спроба імплементації положень цього документа зазнала невдачі через спротив місцевих магнатів і окупацію польського королівства російськими військами в 1792 році.

Фото: KPRP

Теги по теме
Польща Армия
Источник материала
Поделиться сюжетом