Бориса Джонсона не впускали на виборчу дільницю без посвідчення особи
Бориса Джонсона не впускали на виборчу дільницю без посвідчення особи

Бориса Джонсона не впускали на виборчу дільницю без посвідчення особи

Колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона не впускали на виборчу дільницю без документа, що посвідчує особу - відповідно до порядку, який він сам запровадив на посаді глави уряду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

Джонсон намагався проголосувати в Південному Оксфордширі на виборах комісара поліції. Але спочатку політика не хотіли впускати на дільницю, оскільки він не мав при собі посвідчення особи.

Утім, невдовзі особу експрем’єра підтвердили й допустили до голосування.

Джонсон, перебуваючи на посаді прем'єр-міністра, у 2022 році ініціював закон про вибори, відповідно до якого, для участі в голосуванні громадяни повинні мати при собі посвідчення особи з фотографією.

Ці правила розкритикували правозахисники та Виборча комісія Великої Британії, яка заявила, що новий порядок може завадити сотням тисяч людей проголосувати на загальних виборах.

Крім того, заявили в комісії, такі виборці переважно належать до незаможних верств населення та етнічних меншин, часто мають інвалідність. А головне, що вони менш схильні голосувати за Консервативну партію Джонсона.

Водночас деякі його однопартійці визнають, що ці правила мали для консерваторів зворотний ефект, оскільки люди старшого віку, які частіше голосують за них, також були менш обізнані про зміни й не змогли потрапити на дільниці.

Новий порядок, імовірно, залишиться чинними і на наступних загальних виборах у Великій Британії, що відбудуться цього року.

Нагадаємо, Джонсон перебував на посаді глави британського уряду з липня 2019-го по вересень 2022 року. 

Фото: Facebook

Источник материала
Поделиться сюжетом