Накупив смарагдів та люксових авто: ексгенералу СБУ, який втік, озвучено нову підозру
Накупив смарагдів та люксових авто: ексгенералу СБУ, який втік, озвучено нову підозру

Накупив смарагдів та люксових авто: ексгенералу СБУ, який втік, озвучено нову підозру

Він покинув територію України ще влітку 2022 року

У п’ятницю, 3 травня, Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру у незаконному збагаченні ексначальнику Головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України (СБУ). Йдеться про втікача Андрія Наумова, якого у кінці грудня 2023 року випустили з сербської в’язниці.

Перебуваючи на керівних посадах, він набув активів на загальну суму у 32,7 млн грн, та придбав два розкішні автомобілі Toyota Land Cruiser 200 (2,3 млн грн) та BMW X6 xDrive40d (€116 000), які зареєстровані на дружину та її батька. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"У взаємодії з Нацагентством з питань запобігання корупції та Офісом Генпрокурора Бюро виявило у колишнього посадовця Служби набуття необґрунтованих активів на загальну суму 32,7 млн грн", ― йдеться у повідомленні.

Крім автомобілів, у власності Наумова виявили ще два смарагди. Вартість кожного складає понад 6500 євро.

У ДБР нагадали, що раніше Наумову вже повідомляли підозри по ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 364 ККУ. Йдеться про зловживання службовим становищем та заволодіння, розтрату чи привласнення майна через зловживання.

Йому також вручили підозру в шахрайському заволодінні сумою у понад 3,2 млн гривень. Йдеться про період з 2019 по 2021 роки, коли Наумов був керівником державного підприємства. Він оголошений у міжнародний розшук.

Нагадаємо, Андрій Наумов втік з України ще у червні 2022 року. У липні його затримали, коли він з Сербії хотів поїхати у Північну Македонію.

Наумова звинуватили у відмиванні грошей та засудили до року в’язниці, але відмовились екстрадувати в Україну. Сербська влада послалась на необхідність захисту життя Наумова. Ніби він може стати об’єктом політичних переслідувань.

Теги по теме
СБУ ГБР
Источник материала
Поделиться сюжетом