Графіки на Харківщині та аварійне відключення у Києві: де в Україні немає електроенергії
Графіки на Харківщині та аварійне відключення у Києві: де в Україні немає електроенергії

Графіки на Харківщині та аварійне відключення у Києві: де в Україні немає електроенергії

В Україні 3 травня запроваджено графіки відключень електроенергії в Харківській області. Також продовжують діяти обмеження на промисловість у Кривому Розі. Крім того, без світла у Києві залишалося понад 13 тис. абонентів. На Одещині заживили всіх побутових споживачів, знеструмлених після ракетного удару

Про це повідомили у Міністерстві енергетики. "Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі вчора (2 травня. – Ред.) застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості – у Кривому Розі. Обмеження в цих регіонах діють і сьогодні (3 травня – Ред.). В інших регіонах минулої доби споживачі не обмежувалися", – йдеться в повідомленні.

В "Укренерго" в свою чергу нагадали, що через пошкодження, завдані ракетними ударами росіян, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб покрити всі потреби споживачів. Тому українцям потрібно економити струм, особливо в період з 18:00 до 22:00 щодня.

Відключення електроенергії: яка ситуація у регіонах

Загалом на ранок 3 травня було знеструмлено 434 населені пункти. Через бойові дії є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Харківській областях. З технічних причин – у Дніпропетровській, Сумській областях.

Зазначається, що мережеві обмеження на Харківщині стосуються понад 200 тисяч абонентів. Енергетики заживили понад 4,1 тисячі абонентів в області. Проте в результаті нових обстрілів знеструмлено понад 2,6 тисячі точок обліку.

З 1 травня графіки відключень у Харкові та області оновили, нинішній графік діє до 3 травня включно. Згідно з цим розкладом, світло мали відключати як мінімум на 3 години на добу. Проте 2 травня у "Харківобленерго" повідомили, що графіки погодинних відключень у Харкові та Харківській області продовжено з трьох до п'яти годин. "Це пов'язано із проведенням аварійно-відновлювальних робіт в Об'єднаній енергосистемі України", – заявили енергетики.

У Києві через відключення обладнання на одній із підстанцій знеструмлювалися 49 житлових будинків та 99 установ Святошинського та Солом'янського районів – всього 13,4 тисячі абонентів. Протягом двох годин усіх споживачів заживили.

На Одещині на одній із підстанцій обленерго відключалося обладнання, було знеструмлено побутових споживачів. На ранок усі заживлені. При цьому світло повернули всім побутовим споживачам, які були без електроенергії після обстрілу. Залишаються знеструмленими 4 юридичні споживачі.

На Дніпропетровщині вночі відключалася повітряна лінія, внаслідок чого знеструмлювалися промислові споживачі. Упродовж години всіх заживили.

У Запорізькій області енергетики повернули світло 8 сім'ям на прифронтовій території, які знеструмлювалися внаслідок пошкодження повітряної лінії. Також заживлено 201 споживача, який вимикався через технологічні порушення. Внаслідок бойових дій залишаються без світла понад 3,7 тисяч точок обліку.

На Сумщині через технологічне порушення знеструмлено 280 абонентів. Загалом на ранок залишаються без світла 5,6 тисячі точок обліку в 86 населених пунктах, з них 5,3 тисячі – відключені внаслідок ворожих обстрілів. Також у результаті бойових дій залишаються знеструмленими 1,5 тисячі абонентів у 27 населених пунктах Чернігівщини.

Ремонтні бригади заживили 239 точок обліку в Херсоні, які вимикалися через бойові дії. В обласному центрі залишаються знеструмленими 2,8 тисяч абонентів. Також відновлено електропостачання до 2,2 тисяч абонентів у населених пунктах області. Залишаються без напруги 25,8 тисячі точок обліку в 45 населених пунктах.

Як повідомляв OBOZ.UA, уряд продовжив дію пільгової ціни на світ для населення. Збільшення терміну становило 1 місяць – попередній закінчувався у квітні. Таким чином, у травні українці платитимуть за електроенергію 2,64 грн/кВт*год.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом