Колишній соратник Путіна вирішив робити бізнес на історії Росії у Ізраїлі
Колишній соратник Путіна вирішив робити бізнес на історії Росії у Ізраїлі

Колишній соратник Путіна вирішив робити бізнес на історії Росії у Ізраїлі

Колишній глава «Роснано» Анатолій Чубайс став співорганізатором Центру російських досліджень (CRS) на факультеті соціальних наук Тель-Авівського університету, йдеться в офіційній заяві освітньої установи. CRS займатиметься новою історією Росії, випливає з повідомлення установи.

«CRS має намір зайнятися новітньою історією Росії – економічною, політичною, соціальною та культурною. Період, який цікавить CRS: з 1991 року, коли відбувся розпад СРСР і Росія постала як окрема держава, до наших днів», – зазначили представники університету.

Чубайса вказано організатором групи спонсорів у рамках проєкту. У центрі планують комплексно вивчати можливе майбутнє РФ, враховуючи аналіз подій нещодавнього минулого.

У публікації йдеться, що задеклароване завдання CRS – підійти до можливості «розуміння Росії» в її новому вигляді в суто академічному сенсі. У цій моделі «культурна» складова не суперечитиме «політичній», а соціальний розвиток – економічній. CRS припускає, що це єдиний спосіб достовірно говорити про те, що може, а що не може статися з Росією в осяжному майбутньому, оскільки, принаймні з 2012-2014 років, прогнози про те, що станеться в Москві навіть наступного року, як правило, виявляються поганими.

Передбачається, що протягом п'яти років до ініціативи CRS, приєднаються інші дослідники з Ізраїлю, Росії та інших країн – автори початкової доповіді натякають, що представники інших соціальних наук, наприклад міжнародних відносин, також можуть бути залученими.

Наприкінці березня 2022 року стало відомо, що Анатолій Чубайс звільнився з поста і терміново виїхав з Росії. Ймовірна причина від'їзду – Чубайс висловив незгоду із вторгненням Росії в Україну. Крім того, він прогнозував удар по економіці Росії у зв'язку з переорієнтацією енергетичного ринку на відновлювані джерела. Чубайса тоді називали найрейтинговішим чиновником, який розірвав зв'язки з Кремлем після вторгнення в Україну.

До слова, Анатолій Чубайс засудив вторгнення РФ до України. У липні минулого року у Чубайса діагностували рідкісне аутоімунне захворювання, яке провокується низкою інфекцій та деякими медпрепаратами і він навіть перебував у реанімації.  Італійські лікарі не мають сумнівів у тому, що вони правильно поставили діагноз пацієнтові: синдром Гійєна-Барре. Це рідкісний імунний розлад, захворювання, викликане ураженням імунної системи периферичної нервової системи.

Источник материала
Поделиться сюжетом