Лукашенко лише прикидається ідіотом: чому Білорусь не атакуватиме Україну
Лукашенко лише прикидається ідіотом: чому Білорусь не атакуватиме Україну

Лукашенко лише прикидається ідіотом: чому Білорусь не атакуватиме Україну

Складно загадувати, що буде далі, бо на майбутнє впливає безліч чинників. Таку думку 24 Каналу висловив російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко, додавши, що не треба забувати про білоруську армію.

Чи може Білорусь долучитися до війни

Збройні сили Білорусі активно готуються до війни, але наразі до бойових дій їх не залучають. Александр Лукашенко розуміє, що кидати армію на фронт в Україну взагалі не варіант.

Він досвідчений політик. На відміну від Владіміра Путіна, він одного разу виграв конкурентні вибори, тому вміє виживати, перебувати у складному середовищі. Лукашенко розуміє, що не може кинути свої сили проти України, бо ЗСУ знищать їх,
– розповів Яковенко.

Повідомляють, що білоруський диктатор може підготувати 50 – 100 тисяч бійців, але треба пам'ятати, що мовиться про бійців, які навіть не "нюхали пороху". А боєздатність армії якраз і визначається тим, через що пройшли військові.

Україна воює вже 10 років, тому вона така сильна. Росія також, тому її не можна недооцінювати, а білоруська армія не воювала ні дня. Лукашенко це розуміє. Він лише прикидається ідіотом, але насправді таким не є,
– зауважив Ігор Яковенко.

Він додав, що навіть з підтримкою Путіна, армія Лукашенка зможе протистояти ЗСУ максимуму кілька тижнів. Але якщо очільник Кремля зможе якимось чином заморозити війну, то використає це для розпалювання інших конфліктів.

"Для Путіна війна стала єдиною формою існування. Без цього він не може. Путін пройшов точку неповернення 24 лютого 2022 року. Тому далі шукатиме можливості для її продовження", – підкреслив російський опозиційний журналіст.

Останні заяви Лукашенка

  • Білоруські спортсмени візьмуть участь в Олімпіаді-2024, яка відбудеться у Франції. Лукашенко у дивний спосіб вирішив мотивувати своїх спортсменів. Він побажав їм "бити пики суперникам". Зауважимо, що представники Білорусі виступатимуть під нейтральним статусом.
  • Лукашенко нафантазував, що Україна нібито одумається і ще буде з Росією. Він знову повторив традиційні наративи про "братні народи". Також диктатор сказав, що "удари по критичній інфраструктурі України – це не по-воєнному, адже шкода людей". Втім він запевнив, що Росії нібито не залишили вибору.
  • Крім цього, Лукашенка турбує легітимність президента України. Він заявив, що Путін начебто не має з ким підписувати мирний договір. У всьому традиційно звинувачував США та цинічно переконував, що наступник Зеленського начебто знову може розв'язати війну "за вказівкою американців".
Теги по теме
Беларусь Александр Лукашенко
Источник материала
Поделиться сюжетом