На виборах Байден не буде піднімати питання допомоги Україні
На виборах Байден не буде піднімати питання допомоги Україні

На виборах Байден не буде піднімати питання допомоги Україні

Американські виборці стурбовані внутрішніми економічними проблемами, тому Байдену недоречно зосереджуватись на темі допомоги Україні в передвиборчій риториці, пише американська газета Politico.

Команда президента “готова зробити постійну прихильність Америки війні в Україні менш публічною”, “без невпинного піару, щоб посилити підтримку війни в Україні в майбутні місяці”, повідомляє видання.

Також Байден здебільшого утримуватиметься від заяв, що Східна Європа наражається на воєнні ризики (мабуть, у тому разі, якщо ЗСУ зазнають поразки).

“Це може ще більше підірвати внутрішню підтримку самої війни, практично закрити двері для будь-якого додаткового фінансування та ускладнити ключовий компонент президентської спадщини Байдена: підтримання давньої ролі Америки як центральної опори глобального демократичного порядку”, – ідеться у статті.

Також у Байдена побоюються, що зайві заяви щодо України зроблять голоснішими голоси тих, хто проти військової допомоги Києву. Тому “має сенс акцентувати увагу на інших проблемах, що викликають більшу безпосередню стурбованість американських виборців”.

Україна ж у передвиборчій риториці буде використана як засіб нападу на Трампа. Виборцям донесуть думку, що США в разі повернення Трампа чекатимуть “зовнішньополітичні кризи”. Також у контексті України подаватимуть нібито схильність Трампа “підкорятися диктаторам на кшталт Путіна”.

Теги по теме
Джо Байден выборы в США
Источник материала
Поделиться сюжетом