П’ятий розгром у п’яти іграх: збірна України впевнено перемогла Литву в матчі ЧС за вихід у Дивізіон 1A
П’ятий розгром у п’яти іграх: збірна України впевнено перемогла Литву в матчі ЧС за вихід у Дивізіон 1A

П’ятий розгром у п’яти іграх: збірна України впевнено перемогла Литву в матчі ЧС за вихід у Дивізіон 1A

Джерело - Чемпіон.

Збірна України з хокею перемогла Литву у 5 турі чемпіонату світу в дивізіоні 1B. 

Матч завершився з рахунком 3:1. 

Вже на перших хвилинах українці опинилися в більшості та провели кілька небезпечних атак, але не змогли пробити воротаря литовців. У середині першого періоду Олександр Пересунько отримав ключкою в обличчя та заробив для України ще кілька хвилин у більшості, яку цього разу вдалося реалізувати — Данило Трахт потужним ударом здалеку відкрив рахунок. 

Другий період також пройшов за суттєвої ігрової переваги "жовто-синіх", яка вилилася у другу шайбу у виконанні Даниїла Трахта. Нападник фіннського Лукко вдало підставив ключку після прострілу від Івана Сисака. За кілька хвилин підопічні Дмитра Христича забили втретє, але взяття воріт скасували через фол в атаці. 

За сім хвилин до кінця поєдинку Денискін міг потроювати перевагу української збірної, але йому не вдалося реалізувати вихід сам-на-сам з воротарем. Вже за хвилину Андрій виправився, влучно пробивши у ближній кут з дальньої відстані. На останніх хвилинах Литва опинилася в більшості та змогла відквитати одну шайбу. 

Коли Литва пішла ва-банк і зняла воротаря, Україні вдалося провести разючу контратаку, яку ударом у пусті ворота завершив Олександр Пересунько. 

Чемпіонат світу з хокею
5-й тур
Дивізіон 1B
Twinsbet Arena, Вільнюс, Литва

Литва — Україна  

Голи: 0:1 — Трахт (09:19, Мережко, Пересунько), 0:2 — Трахт (30:56, Сисак, Пересунько), 0:3 — Денискін (53:54, Пангелов-Юлдашев)

Україна: Дяченко, Мережко, Сисак, Трахт, Мазур, Пересунько — Пангелов, Юлдашев, Дахновський, Денискін, Захаров, Лялька — Андрейків, Ратушний, Морозов, Фадєєв, Ворона — Садовиков, Толстушко, Бородай, Кривошапкін, Янішевський. 

Литва: Армаліс, Протченко, Алішаускас, Гінтаутас, Чіжас, Калейніковікас —  Румшевічюс, Гусевас, Кракаускас, Кумеляускас, Четвертак — Круковскі, Думчюс, Грінюс, Бенджюс — Сенют, Норейка, Лаймутіс, Кудревічюс, Науседа. 

Завдяки цій перемозі збірна України посіла перше в дивізіоні 1B та гарантувала собі довгоочікуване повернення до дивізіону 1A (другий за силою у світовому хокеї), де востаннє грала ще у 2017 році. 

Турнірна таблиця

  1. Україна — 15 очок (5 матчів), 31:2 (різниця шайб)
  2. Литва — 9 (3), 12:3
  3. Китай — 6 (3), 10:10
  4. Естонія — 2 (3), 5:17
  5. Іспанія — 1 (4), 5:20
  6. Нідерланди — 0 (3), 2:10
Источник материала
Поделиться сюжетом