Підозрюваного у вбивстві підлітка на станції фунікулеру, що зараз перебуває у СІЗО, можуть випустити
Підозрюваного у вбивстві підлітка на станції фунікулеру, що зараз перебуває у СІЗО, можуть випустити

Підозрюваного у вбивстві підлітка на станції фунікулеру, що зараз перебуває у СІЗО, можуть випустити

Про це РБК-Україна (проект Styler) повідомив дядько Максима Євгеній Клібановський.

"9 травня о 11.15 Київський апеляційний суд розгляне скаргу сторони захисту на Ухвалу Печерського районного суду Києва про обрання підозрюваному Косову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою"

Родина підозрює, що судове засідання спеціально призначили на 9 травня, оскільки у цей день багато людей і представників ЗМІ їдуть з міста і не зможуть бути присутніми на суді.

"Просимо всіх небайдужих в цей день прийти до стін суду. Запрошуємо ЗМІ для висвітлення перебігу судового засідання та інформування суспільства про хід розслідування справи. Вбивця не має право ні на яке помилування. Тільки - довічне"

Читайте також: Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Що відомо про підозрюваного

Підозрюваний у вбивстві 30-річний Артем Косов зараз перебуває у СІЗО. За попереднім рішенням Печерського райсуду Києва він має там знаходитись до 5 червня.

Косов є екс-працівником Управління державної охорони України. У цій справі йому інкримінують ч. 1 ст. 115 Кримінального Кодексу України (умисне вбивство). Йому загрожує від 7 до 15 років ув'язнення.

Читайте також: Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Слідство встановило, що Косов на момент вчинення злочину був напідпитку, при ньому також знайшли марихуану та табельну зброю. Підсудний своєї вини не визнає та відмовляється від коментарів. Натомість сім'я загиблого Максима Матерухіна заявляє, що їм було б важливо почути каяття від підозрюваного.
Раніше повідомлялось, що підозрюваного у вбивстві підлітка на станції фунікулеру взяли під варту на 2 місяці.

Що сталося 7 квітня на станції фунікулеру?

7 квітня у фунікулері виник конфлікт між Артемом Косовим та компанією підлітків. За свідченнями свідків, першим проявив агресію підозрюваний.

У результаті чоловік цілеспрямовано підійшов до Максима Матерухіна, штовхнув його до вікна й сам впав на нього. Хлопець головою розбив вікно, скло перерізало йому сонну артерію. Максим помер від втрати крові ще до приїзду швидкої допомоги.

Раніше стало відомо: 16-річного Максима, що загинув на станції фунікулера через конфлікт з працівником УДО, поховали на Берковецькому кладовищі

Популярні новини зараз
У Могилянці штрафи за недопуск до братських келій вважають тиском з боку представників влади — ЗМІ У Дарницькому районі Києва освятили новий храм ПЦУ У столиці провели круглий стіл із протидії домашньому насильству — долучились відомі жінки У столиці затримали військового лікаря Деснянського ТЦК, який отримував хабарі
Показати ще

Источник материала
Поделиться сюжетом