Посол США відповіла, чому Білий дім не дозволяє бити по Росії американською зброєю
Посол США відповіла, чому Білий дім не дозволяє бити по Росії американською зброєю

Посол США відповіла, чому Білий дім не дозволяє бити по Росії американською зброєю

Про це заявила посол США в Україні Бріджит Брінк під час круглого столу із заступником голови USAID Ізобель Коулмен.

Відповідь посла

Під час круглого столу у Бріджит Брінк поцікавилися, чому США не дозволяє застосовувати американську зброю для ударів по Росії. У відповідь на це посол зазначила, що метою Джо Байдена є допомогти Україні захистити себе і стримувати майбутню агресію.

Однак перша частина допомоги Україні у захисті себе - це постачання наших та партнерських озброєнь для підтримки ваших хоробрих героїв на фронті боротьби за відновлення вашої території,
– вказала дипломат.

Водночас позиція США з самого початку полягає в тому, що Білий дім не дозволяє і не сприяє використанню їхньої зброї в Росії, за межами території України.

Допомога США

  • У квітня Конгрес нарешті підтримав довгоочікуваний пакет допомоги для України на понад 60 мільярдів доларів. Він, зокрема, включає й ракети ATACMS більшого радіуса дії. Водночас тоді ж стало відомо, що у березні США нібито таємно відправили в Україну ATACMS. Згодом Пентагон підтвердив цю інформацію,
  • Водночас у США сподіваються, що передача ракет ATACMS також вплине на Німеччину. Олаф Шольц досі виступає проти постачання Україні Taurus. Сполучені Штати очікують, що їх допомога, а також відповідні дії Франції та Британії допоможуть "кризі скреснути".
  • Також ЗМІ повідомляють, що США могли закупити 81 бойовий радянський літак у Казахстану. Поки достеменно невідомо, куди спрямують їх, однак найбільш ймовірно – що в Україну. У цей список ввійшли перехоплювачі МіГ-31, винищувачі-бомбардувальники МіГ-27, винищувачі МіГ-29 і бомбардувальники Су-24 виробництва 1970-х і 1980-х років.
Теги по теме
США
Источник материала
loader
loader