Росія активізує інформаційно-психологічні операції у світі, щоб відволікти увагу від власних воєнних злочинів, — ОГП
Росія активізує інформаційно-психологічні операції у світі, щоб відволікти увагу від власних воєнних злочинів, — ОГП

Росія активізує інформаційно-психологічні операції у світі, щоб відволікти увагу від власних воєнних злочинів, — ОГП

Як приклад останніх ІПСО Офіс генпрокурора наводить спробу росіян перекласти відповідальність за теракт у «Крокус Сіті Хол» на Україну і псевдорозслідування щодо голови СБУ та інших посадовців і військових.

Офіс Генпрокурора фіксує значну активізацію інформаційно-психологічних операцій Росії, спрямованих на дискредитацію України на міжнародному рівні. Про це повідомляє пресслужба ОГП.

«Мета цих операцій — зменшити обсяги міжнародної допомоги Україні та відволікти увагу світового співтовариства від масових та спланованих воєнних злочинів, які ЗС РФ щодня вчиняють на території України», — йдеться у повідомленні.

За словами прокуратури, одним з таких прикладів російської дезінформації є спроба російських так званих «слідчих» та пропагандистів перекласти на Україну відповідальність за теракт у «Крокус Сіті Хол». 

Інший приклад інформаційних операцій ворога — маніпулятивні та нікчемні з юридичної точки зору псевдорозслідування щодо голови Служби безпеки України Василя Малюка і представників інших інституцій та підрозділів Сил оборони України, які протидіють російській агресії.

«Ворог сподівається, що його брехня змусить світ забути про понад 127 000 воєнних злочинів агресора, задокументованих в Україні. Однак світ бачить їх усі», — пише ОГП.

Згодом стало відомо, що Viginum викрив ще декілька російських інформаційних спецоперацій, спрямованих на різні країни світу.  Зокрема, росіяни створюють клони мейнстримних ЗМІ, де поширюють пропаганду, «завалюють» фактчекерів фейковою інформацією, а також створюють сайти, які продукують наративи, створені ШІ 15 різними мовами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом