Росія не зайняла більш примирливу позицію щодо України - австрійський генерал у відставці
Росія не зайняла більш примирливу позицію щодо України - австрійський генерал у відставці

Росія не зайняла більш примирливу позицію щодо України - австрійський генерал у відставці

Росія не зайняла більш примирливу позицію і, як і раніше, "наполягає на максимумі" – тобто, підкорення України умовам Росії.

Про це заявив в інтерв’ю Укрінформу бригадний генерал австрійської армії у відставці, нині президент Центру стратегічного аналізу (CSA) Вальтер Файхтінгер.

"Офіційна мета Росії залишається незмінною. Вони хочуть змінити цей уряд, вигнати "нацистів", демілітаризувати країну, а також прозвучало провокаційне твердження Путіна про те, що Україна насправді навіть не має права на існування. У цьому плані нічого не змінилося. Іншими словами, риторична політична претензія на домінування над Україною, у якій би формі це не було, залишається незмінною. Вона й надалі існує", - сказав Файхтінгер.

За його словами, у Кремлі, втім, "також мають вже розуміти, що військове завоювання всієї України не є реалістичним". І тому наступні цілі "залежатимуть від того, як розвиватимуться бої на місцях".

Експерт прогнозує посилення боїв у ближчий час та спроби Росії просунутися. Водночас, "поки що незрозуміло, чи справді буде масштабний російський наступ улітку".

"Загалом Росія не зайняла більш примирливу позицію. Вона, як і раніше, наполягає на максимумі, і це, власне кажучи, означає підкорення України умовам Росії", - переконаний президент віденського Центру стратегічного аналізу.

Коментуючи російські цілі "денацифікації та демілітаризації України", він заявив, що "ці порожні фрази залишилися, але насправді це стало абсолютно нереалістичним". Крім того, усі побачили, що уряд України "неможливо вибити з сідла, навпаки, єдність як ніколи велика".

"Навіть більше, термін "денацифікація" незграбно нагадує нам про Другу світову війну, і він не має абсолютно нічого спільного з реальністю. Тому я вважаю, що це – просто модне слово для мобілізації власного населення. Воно не матиме жодного ефекту за кордоном, навіть серед союзників. Це – мобілізаційна фраза для внутрішньої політики", - заявив Файхтінгер.

Як повідомляв Укрінформ, Україна та Швейцарія організовують саміт миру, на якому країни світу, які шанують міжнародне право та статут ООН, мають виробити спільну переговорну позицію і передати її Росії.

Теги по теме
Украина Россия война Австрия
Источник материала
Поделиться сюжетом