Російські війська просунулися біля Очеретиного та в Котлярівці, – DeepState
Російські війська просунулися біля Очеретиного та в Котлярівці, – DeepState

Російські війська просунулися біля Очеретиного та в Котлярівці, – DeepState

В Міноборони та Генеральному штабі ЗСУ не коментували інформацію про можливі успіхи окупаційних військ на двох напрямках фронту.

Російські окупаційні війська просунулися в районі Очеретиного та в Котлярівці. Про це DeepState повідомив у Telegram.

Фото: DeepStateMAP

Подробиці аналітики не вказали. Також невідомо, у яких саме локаціях населених пунктів тривають бої.

Фото: DeepStateMAP

Щодо цих двох населених пунктів офіційних коментарів в Міноборони не оголосили.

Ситуація на Донеччині від Генштабу ЗСУ

Українським військам на Бахмутському напрямку, як йдеться у звіті Генерального штабу Збройних сил України, вдалося відбити 19 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, а також у Верхньокам’янському, Роздолівці, Спірному, Виїмці, Спірному, Новому, Кліщіївці та Іванівському Донецької області. Ворог у цих локаціях за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення.

Також окупаційні підрозділи завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Дружба. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Григорівка, Кліщіївка та Калинівка Донецької області.

В районі Авдіївки українські підрозділи відбили 31 атаку в районах населених пунктів Архангельське, Сокіл, Уманське, Калинове, Яснобродівка, Семенівка, Первомайське та Нетайлове Донецької області, де ворог намагався витіснити українські підрозділи із займаних рубежів. Також противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Воздвиженка, Євгенівка, Новоолександрівка та Новоселівка Перша Донецької області. Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Архангельське, Новопокровське та Сокіл Донецької області.

На Новопавлівському напрямку українські війська й надалі стримують ворога в районах населених пунктів Урожайне та Костянтинівка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 13 разів намагався прорвати оборону позицій ЗСУ. Противник завдав авіаційних ударів в районі населеного пункту Водяне Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились понад десять населених пунктів, серед них Красногорівка, Вугледар, Георгіївка Донецької області.

Бої в районі Куп'янська

На Куп’янському напрямку українським військам вдалося відбити дев'ять атак в районах населених пунктів Синьківка, Кислівка, Новоєгорівка, Берестове Харківської області. Під мінометним та артилерійським вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Синьківка, Петропавлівка та Котлярівка.

Нагадаємо, 3 травня у DeepState відповіли на критику з боку 115-ї ОМБр про бої за Очеретине. За словами аналітиків, вони підготують звіт про події, які мали місце на позиції "Ж" 8 квітня, на позиціях "Б", "З" і "В" 12 квітня і куди поділося вогняне прикриття з дач СТ Зоря.

Источник материала
Поделиться сюжетом