20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Розікрали на ремонті Південного мосту майже ₴1 млн. – повідомлено підозру директору столичного КП
Розікрали на ремонті Південного мосту майже ₴1 млн. – повідомлено підозру директору столичного КП

Розікрали на ремонті Південного мосту майже ₴1 млн. – повідомлено підозру директору столичного КП

Безпідставна заміна матеріалів під час проведенні робіт призвела до збільшення передбачених договором витрат.

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві Нацполіції та слідчі слідчого відділу Дарницького управління поліції Києва, керівник профільного комунального підприємства з обслуговування мостів уклав з переможцем публічних закупівель договір. Відповідно до угоди підрядник повинен був провести ремонт деформаційних швів на Південному мостовому переході через річку Дніпро.

З метою заволодіння бюджетними коштами під час проведення робіт безпідставно змінили матеріали, не передбачені дефектним актом та кошторисною документацією. Дані матеріали не відрізняли якісними та технічними характеристиками від зазначених в офіційних документах, проте їх вартість була значно дорожча. Це призвело до майже одного мільйона гривень додаткових витрат з бюджету.  Вказана сума збитків підтверджується й експертними дослідженнями.

На підставі зібраних доказів директорові столичного комунального підприємства з обслуговування мостів поліцейські повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Проводяться подальші заходи зі збору доказової бази стосовно інших учасників, причетних до махінацій з бюджетними коштами.

Процесуальне керівництво здійснює Дарницька окружна прокуратура.

Нагадаємо: поліцейські повідомили про підозру учасникам угруповання, які причетні до розкрадання майже 10 млн грн на ремонті доріг у столиці.  Серед спільників – генеральний директор комунальної корпорації з експлуатації автомобільних шляхів та службові особи підрядних організацій.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом