У Великодній понеділок одна громада на Львівщині прощатиметься з двома Героями
У Великодній понеділок одна громада на Львівщині прощатиметься з двома Героями

У Великодній понеділок одна громада на Львівщині прощатиметься з двома Героями

У понеділок, 6 травня, Дрогобицька громада зустріне двох полеглих захисників України – мешканця села Нижні Гаї 32-річного Романа Бойка та мешканця села Раневичі 53-річного Юрія Ільківа. Про це інформує Дрогобицька міська рада.

Роман Бойко був мобілізований до лав Збройних Сил України з 4 березня 2022 року. Відтоді захисник перебував на передових позиціях фронту.

24 квітня 2024 року Роман востаннє був на зв’язку. З 26 квітня він вважався безвісти зниклим, однак згодом рідні отримали підтвердження його загибелі. Життя воїна обірвалось під час виконання бойового завдання з захисту України поблизу села Стельмахівка, на Луганському напрямку  фронту.

Юрій Ільків був учасником Революції Гідності. В період з 15 липня 2015 року до 8 липня 2016 року був учасником АТО. Під час повномасштабного вторгнення ворога на терени України Юрій знову повернувся до лав Збройних Сил України та став на захист рідної землі.

З 7 березня 2022 року Юрій вважався безвісти зниклим. Рідні довго не втрачали надії, однак лише тепер – 19 квітня 2024 року стало відомо, що воїн загинув.

Прибуття обох траурних кортежів очікується в понеділок, 6 травня. Зустріч відбудеться о 12:00 на Перехресті Героїв. Звідти конвої попрямують до сіл Нижні Гаї та Раневичі, де священнослужителі проведуть парастас та чин похорону.

Романа Бойка поховають на кладовищі в селі Нижні Гаї, а Юрія Ільківа – на кладовищі в селі Раневичі.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Источник материала
Поделиться сюжетом