20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Практично не використовують: РФ зменшила застосування "шахедів" через зміну тактики, — Євлаш
Практично не використовують: РФ зменшила застосування "шахедів" через зміну тактики, — Євлаш

Практично не використовують: РФ зменшила застосування "шахедів" через зміну тактики, — Євлаш

Спікер Повітряних сил ЗСУ заявив, що ЗС РФ частіше запускають розвідувальні дрони. Таким чином росіяни намагаються коригувати траєкторії польотів ракет.

Російські окупанти змінили тактику використання ударних дронів Shahed під час атак на українські міста. Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

За його словами, ЗС РФ менше використовують ударні безпілотники, а частіше запускають розвідувальні дрони. Таким чином росіяни намагаються коригувати траєкторії польотів ракет.

"Ми бачимо, що тактика дещо змінилася. Вони останнім часом взагалі не використовують або значно зменшили кількість ударних дронів типу Shahed, як це було ще, наприклад, два-три тижні тому. Зараз ворог активізував розвідувальні безпілотники для коригування своїх ракетних ударів", — сказав Євлаш.

Спікер також заявив, що Україна стежить за тим, як Росія використовує БПЛА. Триває аналіз ситуації. Щоправда, розвідувальні дрони важче зафіксувати, вони літають у меншій кількості.

За словами Євлаша, Повітряні сили, якщо фіксують такий ворожий дрон, все одно його знищують.

Ілля Євлаш про використання росіянами дронів (дивитися з другої хвилини)

Також нагадаємо, що у ЗСУ прокоментували посилення атак ЗС Росії по Одесі балістикою. Представник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук підтвердив, що окупанти раніше вже атакували балістичними ракетами з касетною бойовою частиною Одесу, але не в людних місцях.

Крім того, оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко розповів, для чого ЗС РФ удари по Одесі. За його словами, противник не змінює свою тактику з часів СРСР і вперше вона була помічена в Афганістані. Тоді понад 600 тисяч мирних громадян загинули.

Теги по теме
Украина Россия война
Источник материала
Поделиться сюжетом