Жінок у ЗСУ буде ще більше: але штурмувати посадки ніхто не відправить
Жінок у ЗСУ буде ще більше: але штурмувати посадки ніхто не відправить

Жінок у ЗСУ буде ще більше: але штурмувати посадки ніхто не відправить

В Україні розпочалося формування інноваційного добровольчого підрозділу БПЛА, який матиме у своєму складі виключно жінок.

Про це нещодавно повідомив командир роти ударних БПЛА "Орден Сантьяго" Ігор Луценко.

За його словами, набір учасниць проводитиметься на конкурсній основі, до якого запрошуються жінки віком від 18 років. Процес відбору передбачає проходження навчальних програм, присвячених роботі зі складними технічними системами, що вимагають високого рівня грамотності, уважності, акуратності, інженерних навичок та креативного тактичного мислення.

Жінки в ЗСУ. Фото кадр з Youtube

Після успішного проходження відбіркового етапу фіналістки приєднаються до лав знову жіночого підрозділу БПЛА.

Ігор Луценко зазначає, що хоча факт залучення українців та українок до бойових дій є вкрай негативним явищем, проте подібні ініціативи заслуговують на підтримку. З огляду на значну чисельну перевагу окупантів не слід нехтувати жодними ідеями, здатними допомогти скоротити цей розрив.

Жінки у ЗСУ, скріншот: YouTube

Формування жіночого підрозділу БПЛА не є єдиним напрямком в українській армії, куди прагнуть залучити більше представниць жіночої статі. Перша віце-прем'єр-міністр України Юлія Свириденко бачить одним із пріоритетних напрямків розмінування звільнених територій.

Найпопулярнішими сферами, які вибирають жінки, є штабні посади, зокрема зв'язківців, операторів систем протиповітряної оборони, діловодів. Проте українки також посідають бойові позиції в артилерії, снайперських підрозділах, а нині й у новій жіночій роті операторів БПЛА.

Знай.ua писав, не просто оновити дані в ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Источник материала
Поделиться сюжетом