Дитяча залізниця у Дніпрі відкрила новий сезон
Дитяча залізниця у Дніпрі відкрила новий сезон

Дитяча залізниця у Дніпрі відкрила новий сезон

У Дніпрі 4 травня розпочала роботу дитяча залізниця, на якій протягом літнього сезону працюватимуть 650 юних залізничників.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба УЗ, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 4 травня, під звук станційного дзвону стартував літній сезон руху поїздів на найстаршій в Україні і другій у світі за віком дитячій залізниці. Дніпровська дитяча залізниця була відкрита у 1936 р. і призупиняла рух поїздів лише кілька разів: під час Другої світової війни, карантину та у перший рік широкомасштабного вторгнення», - йдеться в повідомленні.

У Дніпр запустили 88 сезон дитячої залізниці / Фото: Микола Мякшиков, Укрінформ

Зазначається, що обслуговуватимуть залізницю 650 підлітків. Під наглядом інструкторів вони керуватимуть поїздами, контролюватимуть справність колійної мережі, працюватимуть дикторами, касирами, черговими по станції.

Подорожі розпочинаються у парку ім. Лазаря Глоби. Поїзди відправлятимуться у травні, вересні та жовтні – по вихідних днях з 10:00 до 18:00, у літні місяці – щоп’ятниці з 12:00 до 18:00, у вихідні дні – з 10:00 до 18:00.

Вартість дитячого квитка – 50 гривень, дорослого – 62 гривні.

Як повідомлялося, у Києві, Львові, Рівному та Дніпрі розпочинають роботу дитячі залізниці — структурні підрозділи УЗ, де перевезенням та обслуговуванням пасажирів займаються юні залізничники. У Києві дитяча залізниця почала роботу 27 квітня.

Теги по теме
Дети Днепр
Источник материала
Поделиться сюжетом